Antallet af familiehandler stiger i hovedstaden

Ejerlejligheder i Region Hovedstaden kostede i 2016 67 pct. mere end den offentlige vurdering.

En familiehandel kan være en særdeles god forretning i Region Hovedstaden. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere

Det kostede i gennemsnit 30.692 kr. pr. kvm at købe en ejerlejlighed i Region Hovedstaden sidste år. Havde køberne af disse lejligheder været i familie med sælgerne, kunne de have indgået såkaldte familiehandler, der giver dem ret til at prissætte boligen 15 pct. under den offentlige vurdering.

Den offentlige vurdering på solgte ejerlejligheder i Region Hovedstaden sidste år var 18.330 kr. pr. kvm - altså 67 pct. lavere end markedsværdien.

»Den offentlige vurdering er fastfrosset på 2011-niveau, og på de seks år er priserne på ejerlejligheder steget mere end 30 pct. Vi ser, at antallet af familiehandler er steget betragteligt, og den øgede prisforskel betyder, at det bliver mere fordelagtigt at gennemføre en familiehandel,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det var Rigsrevisionens kritik af de offentlige vurderinger, der var årsag til, at vurderingerne dengang blev fastfrosset på 2011-niveau. Der kommer nye offentlige vurderinger i 2019.

»Priserne på ejerlejligheder stiger fortsat, så forskellen mellem den offentlige vurdering og markedsværdien vil fortsætte med at stige. Den skattemæssige fordel ved familiehandlen bliver altså større og større, og derfor forventer vi også, at antallet af familiehandler fortsætter med at stige,« siger Birgit Daetz.