2017 blev et rekordår for sommerhussalget

Sidste år blev der solgt omkring 9.000 sommerhuse i Danmark.

Karrebæksminde ved Næstved er et af landets populære sommerhusområder. Foto: Bo Mertz/Flickr Fold sammen
Læs mere

Det går godt for sommerhussalget i det meste af Danmark – især i Næstved Kommune, hvor sommerhusområdet Karrebæksminde trak så mange købere til, at den sydsjællandske kommune havde det højeste procentvise salg af sommerhuse i forhold til den samlede bestand. Seks pct. af alle kommunens sommerhuse blev solgt i 2017.

Næstved Kommune er skarpt forfulgt af Varde og Lejre med et salg på godt fem pct.

Kort rejsetid fra København

»Næstved og Varde har to af de mest populære sommerhusområder i landet i henholdsvis Karrebæksminde og Blåvand, der historisk har trukket mange købere til, mens Lejre er populær som sommerhusområde, fordi der er kort rejsetid fra København. Generelt bliver der solgt mange sommerhuse, og der er god gennemstrømning i markedet i det meste af landet,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Aabenraa og Mariagerfjord fuldender top fem over kommuner, hvor der er solgt flest sommerhuse i 2017 i forhold til kommunens samlede bestand. Men også den meget populære sommerhuskommune Odsherred havde gang i salget.

Omkring 10 pct. af det samlede antal solgte danske sommerhuse blev handlet i Odsherred Kommune, hvor de eftertragtede sommerhusområder omkring Nykøbing Sjælland og Rørvig ligger.