Nummerpiger fjernes til storkamp

Nummerpige. Det er hende, der efter hver bokseomgang går rundt inde i ringen og viser publikum, hvilken runde man er nået til.

Ligesom podiepiger i cykelsport, så er nummerpiger i boksning ofte genstand for debat, og nu er der så blevet taget en beslutning om et af årets største kampe.

Gigantbraget mellem den engelske superstjerne Anthony Joshua og Andy Ruiz Jr. fra Mexico bliver nemlig uden letpåklædte kvinder i ringen. Det skriver The Independent.

Ifølge mediet skyldes det placeringen af kampen, der kommer til at foregå i byen Diriyah i Saudi Arabien.

'Fra det øjeblik at revanchekampen fra kampen den 1. juni blev givet til Saudi Arabien, blev en beslutning taget om ikke at inkludere nummerpiger gennem hele arrangementet for at forhindre enhver slags kontrovers vil opstå i landet,' skriver mediet. 

Modstandere af traditionen med nummerpiger vil juble over beslutningen, men den har samtidig også affødt en helt anden diskussion.

Nemlig hvorfor Saudi Arabien i første omgang overhovedet har fået tildelt braget.

Kvinders rettigheder i landet har nemlig ofte været til stor debat. På offentlige steder skal kvinder stadig være fuldt tildækkede, mens de heller ikke må være i selskab med mænd, de ikke er i familie med.

Kvinder skal også skal have tilladelse til at studere, arbejde eller rejse fra deres mand eller mandlige værge, inden de bliver gift.

Indtil 2018 var det forbudt for kvinder at køre bil, mens de frem til 2015 heller ikke havde nogen stemmeret.

Til lørdagens store boksebegivenhed vil der heller ikke være nogle kvindelige boksere i ringen, og i det hele taget har både promotoren og Prins Abdulaziz Bin Turki Al Faisal Al Saud måtte forsvare afgørelsen om at holde det i landet.

Andy Ruiz Jr. chokerede det meste af bokseverdenen, da han besejrede Anthony Joshua tilbage i juni. Nu venter så ny duel mellem de to.

Boksebraget - uden nummerpiger - finder sted lørdag aften omkring klokken 22.00 dansk tid.