Zøren Østergaard i manegen

Zirkusdirektøren Søren Østergaard er en sær snegl: Perfektionisten, der ikke kan klare, hvis ikke den sidste mand i teltet griner.

Zøren Østergaard i manegen - 1

Skuespilleren, der for alvor folder sig ud, når improvisationen får ham og publikum til at lette. Uforfængelig på scenen, forfængelig privat. Den erfarne journalist Jens Korse har skrevet en hurtigt læst bog om Østergaard: Fra drengen Søren får et cirkustelt i hovedet som 12-årig ovre i Esbjerg til den seneste Zirkus Nemo-premiere, som vi bogen igennem nærmer os - en effektiv motor midt i den ellers så pligtskyldigt genfortalte historie.

Lydefrit journalistisk håndværk. Alligevel er det lidt ærgerligt, at hovedpersonen stort set ikke selv får lov at tale direkte i bogen, der - trods alt - er blevet til via lange samtaler med ham. Det bliver lidt indirekte, når nu vi har fænomenet lyslevende midt i manegen. Ikke desto mindre er det en fin, venlig bog om den mærkelige mand bag det mindst lige så mærkelige, knuselskelige Zirkus Nemo, hvis mange fans får et godt blik bag kulisserne.

Forfatter: Jens Korse.

Titel: Danser med wienerbrød.

Sider: 240.

Pris: 249.

Forlag: Gads Forlag.