Teenagetraumer

»I have to be perfect«, jeg skal være perfekt. Ordene er skrevet på et ungt menneskes arm og fortæller ganske præcist (kunstneren er Gudrun Hasle), hvor hårdt det er at være ung og usikker i en verden af spejle, glittede blade og tynde modeller.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et vanskeligt miljø at udvikle en sund og naturlig identitet i. Denne problematik er udgangspunktet for Jesper Wung-Sungs 13 noveller, som kommer rundt om både mobning, spiseforstyrrelser, sorg og reelle personlighedsforstyrrelser. Indimellem ren realisme, indimellem er vi ovre i det mere gruopvækkende, som da to forkælede teenagere graver en kammerat ned og senere kører hans hoved af med en græsslåmaskine.

Den novelle holder i al sin absurditet, hvilket flere af de andre desværre ikke gør. De virker skrevet på bestilling, og med det formål at kunne analyseres af folkeskolelever. Indimellem bliver det drivende sentimentalt, som når der i personaliseret form kæmpes mod kræften eller sørges over en dræbt kæreste. Emnerne er gode nok, og Wung-Sung har teknikken, men man savner den personlige nerve eller nødvendighed.