Gæt lidt for let

Plottet er ikke raffineret i Mari Jungerstedts nye Gotland-krimi med kriminalinspektør Anders Knutas og hans kollega Jacobsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gotland indvier sit nye kulturhus. Festarrangøren dør af cyanidforgiftning. Men hovsa og verdens ældste krimikliche, det var slet ikke hans glas, men hans nye hemmelige elskerinde, der skulle have drukket den forgiftede drink. Det bliver endnu mere sølle, da der bliver sat ild til det sommerhus, hun gemmer sig i. Og da det viser sig, at hun har et særdeles anstrengt forhold til sine børn. Uh hu, hvem kan da gætte hvem der vil hende ondt?

Det er så indlysende, at man langt hen i bogen sidder og venter på, at der må ske noget uventet, for kan en krimi fra en anerkendt forfatter være så kedelig? Svaret er desværre ja, og det virker, som om bogen allermest er skrevet for at holde gang i de faste hovedpersoners udvikling. Deres private – og ret banale – skærmydsler fylder meget, men interesserer så lidt. »Den Mørke Engel« er såmænd velskrevet nok, men fremstår som et mellemspil, der skal holde serien varm – og salget i gang for forfatteren, for helt grundlæggende mangler der en god historie.