Fængende ånder

Året er 1786, stedet er Cambridge Universitet. »Herrer vi ere...« mener medlemmerne af den hemmelige Helligåndsklub i Jerusalem College bestemt.

»Genfærdets anatomi«Forfatter: Andrew Taylor. Titel: »Genfærdets anatomi«. Oversætter: Ib Poulsen. Sider: 382. Pris: 349 kr. Forlag: Klim. Fold sammen
Læs mere

De er sønner af den privilegerede overklasse, og de har hjælpere om sig, som drager fordel af dem og ser stort på anstændigheden. Klubben får sågar hjælp til sit indvielsesritual, hvis højdepunkt er, at det nye medlem skal have en jomfru stillet til rådighed. Det går gruelig galt en nat, og det koster en ung mand hans forstand, så han begynder at se genfærd på kollegiet. Hans mor overtaler forfatteren til en bog, som slår fast, at genfærd kun er vrangforestillinger, til at hjælpe sønnen, men et er teori, noget andet er praksis, og snart er også forfatteren en hjemsøgt mand.

Andrew Taylor, som før skrev om 1950erne i de otte velskrevne Lynmouth-krimier, er en endnu mere fremragende historisk fortæller, og det er svært at lægge bogen væk. Selv den, der nægter at tro på ånder, bliver fanget af uhyggen i den lukkede collegeverden og det intrigante spil om magten.