Brystbomben uddeler kys og smæk

Guides til det gode liv er dødssyge, men ikke Linse Kesslers.

Linse Kesslers nye bog er de kulturradikales værste mareridt. Men det er en fascinerende guide til er sjovere liv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meil­vang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sammen med de to hunde Cino og Jytte poserer Linse Kessler på forsiden af »SLAP DOG AF« (skrevet med pink versaler). Iført leopardstiletter, affarvet hår, tatoveringer og de legendariske bryster, som flere vil vide laves bedst i Litauen. Her er Linses i al fald fra.

Det skriver hun i et kapitel, der handler om skønhedsoperationer, og hvor hun fortæller, at hun godt nok »stod sidst i køen«, da Vorherre uddelte kasser. »Til gengæld var han så sød at uddele mig mine flotte lange stænger, min lille struttende popo, min stramme minitalje, mine søde størrelse 37-fødder og mine smukke tænder.«

Linse elsker sig selv og elsker at vågne op til sit eget spejlbillede i det overdimensionerede bollespejl, som står lige ved sengen. »Hvem er den dejlige trold der?« Det er sørme hende selv, og så er dagen ligesom i gang, og det samme er bogen, som hun har skrevet i samarbejde med Michael Holbek.

»SLAP DOG AF – Linses guide til et godt liv« handler ikke om mindfulness, og hvordan du bliver mere autentisk. Linse er bare 100 procent Linse og trækker vejret gennem smøger og gåture på Amager. Men hendes fans spørger ofte, hvad hun mener om dyrevelfærd, venskaber, skønhedskirurgi, kost, analsex, kræftsyge børn og mænd, så nu har hun samlet sine bedste råd i en hardback.

En kulturradikals mareridt

Her opsummerer hun sin livsvisdom i sætninger som »Ham, jeg skal blive gammel sammen med, skal elske mine hunde lige så højt som jeg«, »Det er ok at være naiv – hellere det end et mistænksomt røvhul«, »Spis pomfritter, pomfritter, pomfritter«, »Alle, der har et hjerte, er sgu nødt til at bruge det« og særligt til iværksættere: »husk, at der skal betales skat og moms – INDEN pengene bruges«. Så skingrende banalt og samtidig så fascinerende ærligt.

Bogen er desuden udstyret med Facebookopdateringer, hvor Linse siger noget rigtig rigtigt, og med en lang række privatfotos af vennerne Brian Sandberg, Kosten og Didde, af mor Mopper og af Linses imponerende bryster i fri dressur på strande, på charter og bare fordi.

En sexvideo nævnes også, og den var engang ved at ryge til Se & Hør og videre ud på YouTube, og det piner Linse lidt. Ikke fordi det vil være for privat, for hun »så pissegodt ud på den video«, men fordi hun havde sex med en anden end sin kæreste, og det ville være nederen for ham at se det.

»Det handler om etik«, som hun skriver i et afsnit om mænd og om, hvordan hun altid har været en utro satan. Nå da. Det er ikke altid sådan, at tingene betyder det samme for Linse som for andre, men det bekymrer hende næppe. Det er the Linse way or the highway.

Det kan godt være, at der er dømt alt godt fra Amagerhylden i »SLAP DOG AF«, og at Linses bog kan give enhver kulturradikal mareridt, men jeg er fascineret – af bramfrihed, bollespejle og banaliteter i brun sovs. Og af det kæmpe hjerte med plys og guldkæder, der banker i damens bryst.

Et mindre røvsygt liv

Det kan godt være, at det meste på hende er lavet og falsk, men der findes ikke én eneste uægte tone i bogen. Hun kan godt lide pomfritter og mænd, der er lidt dumme. Hun er en orkan på et lagen, og hvis børn bliver mobbet, har hun sine helt egne pædagogiske metoder – tru dem, der mobber! Eller bedre: knald dem i gulvet. Der er ikke noget urtekusse og rundkreds over Linse, som altid er for fuld udblæsning.

Hele vejen igennem er tonen skiftevis kontant og sludrende. Som en samtale i et S-tog mellem en sexglad teenager og Mutter Skrap, hvor det overvejende er Mutter Skrap, der fører ordet. Vær noget for andre mennesker. Følg dit hjerte og skid på andres meninger. Og husk at behandle dyr ordentligt.

Det sidste er særligt vigtigt for Danmarks dyre-elsker-Brigitte Bardot. »Når det handler om dyremishandlere, kan den godt futte lidt af for mig, og hvis jeg nogensinde skulle ryge ind for drab, vil det 100 procent have noget med dyr at gøre«, skriver hun, og vi er ikke i tvivl.

Linse kommer også omkring sine yndlingssteder i verden, og de ligger alle – surprise – på Amager. Hun nævner Flyvergrillen, hvor hun spiser bølgepomfritter, og Kongelunden, hvor hundene sjatpisser.

Måske ses vi herude en dag, skriver hun, og ærligt talt, jeg får helt lyst. Linse Kessler er en sjælden fugl, en funky punket Amager-flamingo på en strand af kommunale måger, og »SLAP DOG AF« er en glimrende guide til et lidt mindre røvsygt liv.

Titel: SLAP DOG AF – Linses guide til et godt liv.

Forfattere: Linse Kessler i samarbejde med Michael Holbek.

Sider: 208.

Pris: 250 kr.

Forlag: Ekstra Bladets Forlag