Nu kan den elektriske SUV fra Audi forudbestilles

Den fuldelektriske Audi E-tron ruller ud på de danske veje i 2019 med en rækkevidde på mere end 400 kilometer. De mest ihærdige kunder kan nu skrive sig op til at blive blandt de første ejere af SUV’en

Den forventede pris for Audis første elbil startede langt over millionen, men regeringens nye udspil har gjort, at Audi forventer en pris på cirka 935.000 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At være “first mover” er for mange mennesker en vigtig ting i livet.

At være først med den nye iPhone eller et nyt tøjmærke kan få pulsen og selvtilliden til at stige, og nu giver Audi mulighed for, at man kan blive blandt de første til at indtage de danske veje i den nye E-tron – den første helt elektriske bil fra De Fire Ringe.

Audi Danmark har til lejligheden etableret en hjemmeside, hvor man kan forudbestille den elektriske SUV. Skriver man sig op til at være blandt de første til at køre E-tron som en af de første (Audi melder ud, at efterspørgslen er stor), er der i første omgang ingen binding.

Man skriver sig op med navn, adresse, e-mail og telefonnummer, bekræfter forhåndsreservationen gennem en mail fra Audi, og det bliver først alvor, når der senere bliver åbnet op for bestillinger, og den lokale Audi-forhandler ringer og spørger, om man vil gå videre med en bestilling.

En væsentlig detalje er prisen, og den har Audi mere eller mindre lagt sig fast på. Sidder man klar ved tasterne til at bestille og forventer en elektrisk luksus-SUV til 600.-800.000 kr., så er det nok nu, man trækker hænderne til sig: den forventede pris bliver cirka 935.000 kr., som dog er lavere end først offentliggjorte med den nuværende afgift på elbiler på 20 procent - før regeringens nye udspil omkring bl.a. elbiler lød prisen på 1.130.000 kr.

Jaguar I-Pace, som allerede er på markedet, koster fra 740.880 kr. før der beregnes ny pris, men den britiske elbil er med en længde på 468 cm en meget mindre bil. Prisen på Mercedes-Benz EQC, Mercedes-Benz’ nye elektriske SUV, er endnu ikke offentliggjort.

Spændende er E-tron helt bestemt, og den 490 cm lange SUV imponerer med sin ydelse på 408 hk og muligheden for at lade med en kapacitet på op til 150 kWh, som kan give store mængder strøm på det 95 kWh store batteri på kort tid.

En fuld opladning giver en rækkevidde på mere end 400 kilometer. E-tron skulle have en perfekt vægtfordeling, til fordel for køreegenskaberne, og den må trække op til 1.700 kilo på krogen.