KLUMME: Coronafrit ferieformat

Motorredaktør Henrik Dreboldt er træt af coronavirus, der aflyser alt på sin vej. Men den kan være det perfekte figenblad til at lokke familien med på coronafri surfmobilferie.

Smid dine boards bagi, og tag ud på en campingplads ved havet i din egen afsprittede surfbus, og så er du tæt på det coronafri ferieformat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik Dreboldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg er umanerligt træt af corona. Både øllen (der gemmer sig en anden anekdote) og virussen. Jeg er hverken benægter eller paranoid, men lige nu afløses den ene bilpræsentation efter den anden i flagermusinfluenzaens kølvand, og så bliver jeg indebrændt tenderende til frustreret. Misforstå mig ikke. Der var noget sært afslappende over at dække nyhederne fra det aflyste Geneve Motor Show i sutsko fra mit arbejdsværelse i stedet for at piske rundt i messehallerne i Geneve og lægge øre til den ene mere tillægsordsmættede skåltale efter den anden. Men jeg har en pressepræsentation af den nye Audi A3 og den nye Porsche 911 Turbo lige om lidt, og de hænger begge i tynde tråde. Det betyder, kære læser, at din testhistorie om de to biler også er i farezonen, og så står jeg lidt tilbage som en kok, hvis grøntorvspusher er blevet syg, for hvad skal jeg så kokkerere biltest på?

»Hvis man som jeg elsker at surfe, så bliver scenariet endnu bedre, for jeg har stadig til gode at høre, at smitten skulle rejse i havvand. Så der, alene på dit bræt 50-100 meter fra kysten, der venter det coronafri ferienirvana.«


På den anden side må jeg hive jahatten på, og coronavirussen er måske det bedste argument, jeg har fået serveret længe, for at slå et slag for et ferieformat, jeg de seneste år er blevet forelsket i: camping! Ikke den lamme slags, hvor folk i for små biler slæber for store campingvogne rundt i trafikken med en fart, der konsekvent ligger 10-20 km/t. under hastighedsgrænsen for den slags korteger. Den slags camping må gerne finde et stille hjørne at dø i.

Nej, jeg mener den cool slags – i en surferbus med dobbeltseng i stueetagen og et hævetag med plads til ungerne oppe på taget. Hvis du pakker sådan en Mercedes Marco Polo eller en Volkswagen California minibus med madvarer, du har bestilt på nemlig.com, så kan du tage på ferie i ugevis uden at have smittefarlig kontakt med andre end receptionisten på den campingplads, du tjekker ind på. Og hvis man som jeg elsker af surfe, så bliver scenariet endnu bedre, for jeg har stadig til gode at høre, at smitten skulle rejse i havvand. Så der, alene på dit bræt 50-100 meter fra kysten, der venter det coronafri ferienirvana. Nuvel, det dur ikke i midten af marts. Men global opvarmning, en varm vinter og lidt held i vejrsprøjten hen over resten af april, så kan vi være på vandet i våddragt i storebededagsferien.

Smid dine boards bagi, og tag ud på en campingplads ved havet i din egen afsprittede surfbus, og så er du tæt på det coronafri ferieformat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik Dreboldt.

Problemet er dog, at mine to drenge ikke er fan af hverken camping, eller når jeg foreslår en tur på SUP-boardet. Men måske coronavirussen kan give et pædagogisk skub i retning af mit ferieformat? Det tænker jeg.

Skulle det ikke lykkes mig, er anbefalingen dog hermed givet videre til den perfekte coronafri ferie. Bare husk at få fyldt kassen fra nemlig.com op med masser af håndsprit, så du kan spritte af, hver gang du har været forbi receptionen på campingpladsen eller toilettet. I den forbindelse kan du dog trøste dig med, at denne minimale kontakt med omverdenen foregår med en gruppe mennesker, der sjældent rejser længere væk fra indkørslen, end det kan klares på et par timer med campingvognen på krogen. Så frem til højsæsonen møder du næppe campister med et nyligt kinesisk udrejsestempel i passet eller en skitur til Norditalien i frisk erindring.

Eneste risiko er i virkeligheden, hvis bilproducenter alligevel gennemfører deres arrangementer, og jeg bliver smittet og drager ikkediagnosticeret på surfbuscamping. Så får hele campinglandet coronavirus takket være de fælles toiletfaciliteter, og så er vi tilbage ved frustrationen over corona ...