Den nye Skoda hedder Scala

Afløseren for Skoda Rapid har fået et navn, og det skal signalere, at modellen ikke længere skal være en billig-bil

På en skala fra 1 til 10 over de bedste biler i Golf-klassen vil Skoda gerne opnå, at den nye hatchback får et 10-tal Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bilmodellers navne skal udtrykke mange ting på en gang, og alt efter bilmærke og model kan det være alt fra rummelighed over spræl til dynamik.

At Renault bruger det franske ord for rum til sin MPV (Espace), at Ford sender friske signaler med sin minibil med navnet Fiesta (spansk for fest) og fantasien fejler ikke noget hos Citroën, som med Aircross-modellerne leger med tanken om, at det at køre bil er som at blive transporteret på et flyvende tæppe.

Skoda har haft gang i forslagskassen, for den tjekkiske producent er inden længe klar med en ny udgave af Rapid.

Men navnet Rapid går ikke længere, for den nye udgave er helt ny og langt mere moderne. Den skal være Skoda-fabrikkens seriøse konkurrent til Ford Focus og co., og kunderne skal ikke forbinde den nye bil med den nuværende billig-bil, så Rapid bliver nu til Scala. Scala kommer fra latin (trappe/stige), og vi danskere er vant til at bruge ordet til daglig, bare stavet med k i stedet for c, som en måde at rangliste noget på.

»På en skala fra et til 10, hvor…« Det er noget, de fleste af os har brugt i en eller anden sammenhæng, og Skoda vil gerne have at den nye Scala fra starten kravler op af rangstigen i Golf-klassen. Den skal ikke bare overhale den gamle Rapid med længder, men også være førende i klassen på design, teknologi og sikkerhed, siger Skoda.

Det er tjekkerne ikke ene om at bestemme, for vi nærmer os et nyt år, hvor Seat Leon, Toyota Auris og Volkswagen Golf bliver skiftet til nye og mere kampdygtige modeller, men det bliver interessant at se, hvor godt Scala klarer sig på de tre parametre og flere til.

Vi kommer ikke til at vente ret meget længere, før Skoda viser os Scala. På biludstillingen i Paris viste Skoda konceptbilen Vision RS, som skulle være et godt indblik i designet, og nye billeder viser udsnit af den nye hatchback i helt produktionsklar stand.

Som den første Skoda i Europa vil Scala på bagklappen blive udsmykket med Skoda-navnet skrevet med store blokbogstaver. Også Ford bruger bagsmækken på sin Focus til en besked med blokbogstaver - her står Focus med store typer.