Bookmaker: Mindst én dansk etapesejr i Touren

Der er ni danske cykelryttere til start i årets Tour de France, og flere af dem har gode muligheder for at komme til at køre med om etapesejrene. Det kan man også se på oddsene hos bookmakeren Unibet, hvor man kan spille på, om en dansker vinder en etape i Tour de France 2019.

Hvis man tror på det, får man bare indsatsen 1,57 gange igen. Unibet tror med andre ord, at der er større chance for at touren slutter med minimum én dansk etapesejr end det modsatte.

»Vi må helt stilfærdigt konstatere, at det lave odds har én væsentlig årsag: »Fuglsang-effekten«. Med de formodede storfavoritter ude, synes der at være lagt op til en langt mere jævnbyrdig tour end i de seneste år. Og med den form Fuglsang har vist gennem de seneste uger, kunne dansk succes sagtens ligge i kortene i år. Han er jo også tredjefavorit i klassementet, så forventningerne er på et højt niveau,« siger pressechef Per Marxen fra Unibet Danmark.

Sidste år vandt Magnus Cort 15. etape af Tour de France og brød dermed en ni år lang sejrstørke i den franske rundtur. I år stiller en lang række spændende danske ryttere op, og flere af dem kører på hold, hvor de kan få chancen for at gå efter en etapesejr.

»Jeg tror vi skal tilbage til Rolf Sørensens og Jesper Skibbys storhedstid for at finde de samme danske forventninger til etapesejre, og så huske at de jo ikke var klassementsryttere, men udelukkede gik efter etapesejrene,« siger Per Marxen.

Udover at man kan spille på, om en dansker vinder en etape i årets tour, kan man også spille på, om en dansker får lov til at bære en af de fire førertrøjer i løbet. Her er der odds 2,00 på at en dansker kan trække i den gule førertrøje på mindst én etape og der er odds 2,50 på at en dansker får lov til at køre i enten pointtrøjen, bjergtrøjen eller ungdomstrøjen.