Besøgssucces sled på kronprinsparrets palæ

Efter at næsten en halv million mennesker har været på besøg i kronprinsparrets kommende hjem i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg, skal det istandsættes igen.

479.624 så kronprinsparrets hjem - arkivfoto af besøgende i palæet - I alt 479.624 nysgerrige har benyttet lejligheden til at opleve kronprinsparrets kommende hjem i det nyrenoverede Frederik d. 8's Palæ på Amalienborg. Alene søndag, som var sidste chance, kom 3994 mennesker på besøg i palæet, hvis gemakker er udsmykket med værker af moderne danske kunstnere. Der var ventetid på op til tre kvarter for at komme ind. Interessen for at se Frederik og Marys nye hjem har været overvældende, siden dørene blev slået op i februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først blev Frederik VIII's Palæ på Amalienborg istandsat for 160 millioner kroner. Så fik offentligheden lov til at kikke indefor, og nu skal der så igen bruges penge på at udbedre de skader, som det store besøgstal har medført.

- Der er nogle gulve og vægge, der skal sættet i stand, efter denne her halve million mennesker har været indenfor, siger pressechef hos Slots- og Ejendomsstyrelsen, Jacob Holst Andersen.

Billedserie: Her skal kronprinsparret bo 

I alt 478.624 personer har betalt 40 kroner for at kikke sig omkring i perioden fra 27. februar til 8. august i år, hvor Frederik VIII's Palæ på Amalienborg har været åben for offentligheden.

Overskuddet skal bruges på igen at give danskerne mulighed for at komme indenfor i kulturhistoriske bygninger, hvor der ellers har været begrænset adgang.

- Vi har flere projekter i kikkerten. Et eksempel kunne være Eremitageslottet, et andet kunne være Flora Danica-rummet på Christiansborg. Men der er ikke besluttet noget endnu, siger Jacob Holst Andersen.

Hvor stort det endelige overskud fra fremvisningen af Frederik VIII's Palæ bliver er endnu ikke gjort op, men Slots- og Ejendomsstyrelsen forventer, det bliver omkring seks millioner kroner, efter at slitageskaderne på palæet er blevet udbedret.

/ritzau/