Behøver man at eje sin bil?

PENGEKALENDER 9Er leasing den fede fælg på parkeringspladsen, eller bliver det en dyr fornøjelse.

Er det en fordel at lease frem for at købe ny bil? Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Det virker umiddelbart tillokkende at lease en bil og overlade det meste af bøvlet med værkstedet til et leasingselskab. Men hvis der kan laves en entydig bundlinje i sammenligningen mellem at lease og eje, så er et nok lidt billigere at eje en ny bil, mens det også medfører mere besvær.

Hvis man kan nøjes med en brugt bil, så er det formentlig den billigste løsning, fordi den eller de forrige ejere har taget sig af en af de helt store regninger i en bils tilværelse: Afskivningen i bilens første leveår.

Markedet for leasingbiler til private er først i de seneste par år begyndt at røre på sig i Danmark, selv om mange andre europæere med briterne i spidsen har taget princippet til sig. Men leasing af en bil indeholder i de fleste tilfælde en økonomisk landmine, der kan gå af, hvis kunden træder meget ved siden af den aftalte sti i løbet af leasingperioden. Og minen består primært af de aftalte kilometer samt den stand, som bilen skal afleveres i. Sørg for at have tjek på prisen på kørte kilometer ud over det aftalte samt prisen på eventuelle buler i bilen, når den skal afleveres.