Barnepige for Djævlen

Film: The Nanny Diaries »The Nanny Diaries« er baseret på en roman af to tidligere barnepiger for mere end 30 af familier på Manhattans Upper East Side.

Foto: Pressefoto
Udgivet i 2002 chokerede den ved at udstille – eller afsløre om man vil – byens rigeste forældre som følelseskolde, selvoptagne neurotikere, der behandler deres børn som en mellemting mellem spedalske og statussymboler, der skal poleres og vises frem.

I filmatiseringen er valgt en ramme, hvor hovedpersonen Annie er antropologistuderende og hendes oplevelser hos Mr. og Mrs. X og deres ensomme søn Grayer er et rystende feltstudie.

Men det er også det eneste, der fungerer godt. Scarlett Johanson spiller Annie som en dilettant, og den ellers altid karismatiske Laura Linney har et tyndt materiale som Mrs. X.

Fejlen ligger i manuskriptet, der overser, at historiens emotionelle omdrejningspunkt er den lille Grayer og den bedrøvelige situation, han befinder sig i.

»The Nanny Diaries« er baseret på en veloplagt, velskrevet og vigtig roman. Folkene bag filmen burde have gjort sig mere umage med så godt et materiale.