Alle har en mening om den farvestrålende biograf: Nordisk Film fremlægger nye planer for Palads

Ved et snarligt dialogmøde fremlægges tre nye skitser fra tegnestuen Cobe til en fornyelse af den omstridte Palads-biograf i København.

Nordisk Film Biografer er klar med tre nye skitser til fremtidens Palads. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordisk Film har ad flere omgange forsøgt at få den mere end 100 år gamle Palads Biograf, som man ikke længere finder tidssvarende, revet ned.

Allerede i begyndelsen af 2017 fremlagde man de første planer for en ny Palads-biograf, som inkluderede nedrivning af den gamle biograf og en overdækning af hele banegraven ved Vesterport. Det førte straks til protester og underskriftsindsamlinger, men ikke desto mindre fik Nordisk Film grønt lys af Københavns Kommune til at fortsætte med planerne om en fornyelse af Palads.

I 2020 fremlagde Nordisk Film så et stort og forkromet BIG – Bjarke Ingels Group – projekt for det nye Palads, og endnu en gang viste det sig, at man havde undervurderet befolkningens kærlighed til Palads-bygningen, som i 1989 blev malet i pastelfarver af kunstneren Poul Gernes. Protesterne var igen så voldsomme, at man trak BIG-projektet tilbage.

I erkendelse af borgernes stærke holdninger til Palads-bygningen og de umiddelbare omgivelser i form af blandt andet Axel Torv inviterede Nordisk film så borgerne til dialogmøde i maj.

»Det blev en idérig aften, og vi fik mange nye perspektiver og input med os,« hedder det på Nordisk Films hjemmeside Fremtidens Palads:

»Nogle vil gerne bevare Palads’ nuværende udtryk. Andre ønsker at gå nye veje. Nogle ønsker at kombinere det gamle med et mere moderne udtryk. Mens andre ikke går så meget op i det ydre, men er optaget af at få en bred palet af oplevelser indenfor,« lyder det fra Nordisk Film, som på denne baggrund er klar til at præsentere tre skitseforslag fra tegnestuen Cobe.

Det sker ved et dialogmøde i Palads torsdag 10. november, hvor Cobes grundlægger, Dan Stubbergaard, og Nordisk Film Cinemas administrerende direktør, Asger Flygare Bech-Thomsen, vil fremlægge de tre skitser, som borgerne er velkomne til at kommentere.

Mødet finder sted torsdag 10. november klokken 17 til 19 i Sal 9 i Palads. Adressen er Axeltorv 9, 1609 København. Aftenen rundes af med forevisning af filmen »Fædre og mødre«.