Tidligere Ambu-boss: »Der er for mange topchefer, som er alt for polerede«

Lars Marcher blev i maj 2019 brat fyret som topchef for medicoselskabet Ambu. Nu tæller hans arbejdsliv 15 nye roller, men ingen bestyrelsesposter i børsnoterede selskaber. Det er for stift og for kedeligt, lyder det fra Marcher.

Lars Marcher var topchef for Ambu fra 2008 til 2019, da han brat blev fyret. I hans regeringstid steg Ambu-aktien med 4.590 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Lars Marcher til omverdenens store overraskelse i maj 2019 blev fyret efter mere end et årti i spidsen for Ambu, var hans kalender med ét ryddet for aftaler. For Lars Marcher tog omstillingen til den nye tilværelse »mindst et halvt år«.

»Det er ligesom folk, der er på narko. Når du træder ud af det, får du et syrechok. Pludselig er kalenderen tom, og der er ikke rejser rundt om i hele verden,« siger Lars Marcher i et interview med Finans.

Han har i dag omkring 15 roller som professionelt bestyrelsesmedlem, rådgiver og investor. Hans bramfri stil er uændret.

»Jeg synes, der er for mange topchefer, som er alt for polerede. På et eller andet tidspunkt bliver det gennemskueligt, og derfor har jeg altid forsøgt at agere uden parader og sige tingene, som de ifølge mig er,« siger Lars Marcher til Finans.

Det har ført til et bevidst valg om ikke at sidde i bestyrelsen for børsnoterede selskaber i Danmark, fordi det ifølge ham er blevet for stift og for kedeligt.

Kontorfællesskab

Berlingske kunne sidste år fortælle, at Lars Marcher og en stribe andre højtprofilerede erhvervsfolk sammen havde stiftet et selskab, der skulle »drive og facilitere et erhvervsnetværk«. Lars Marcher fortalte i den forbindelse, at der var ved at blive sat lokaler i stand i Bredgade, der skulle danne ramme om et kontorfællesskab.

»At lave et sådant formaliseret kontorfællesskab skaber jo enormt meget vidensudveksling på kryds og tværs. Det er altid interessant, hvis man kan investere med mange andre. Hvis du putter alle de her kort sammen, sidder du pludselig med et kæmpe stort udsyn. Derfor har vi allerede nogle interessante investeringer rundt omkring,« siger Lars Marcher.

I det stjernespækkede felt af stiftere findes tidligere Ørsted-boss Henrik Poulsen og tidligere TDC-topchef Pernille Erenbjerg, EQT-partner Morten Hummelmose og ejendomsinvestoren Lars Thylander fra Thylander Gruppen.