Ørholst er på nik og kaffe med alle

60 år mandag. Netværk og klare formuleringer kendetegner den på én gang åbne og meget private Henrik Ørholst.

Henrik Ørholst, en mester i netværk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med jævne mellemrum dukker Henrik Ørholsts ansigt op på TV 2 News i de sene aftentimer, hvor han med et strejf af barndommens aarhusianske dialekt udreder erhvervslivets mysterier.

Ørholst, som 28. juni fylder 60 år, besidder nemlig to egenskaber, som tv og andre medier sætter pris på: Han er stort set altid klar til at gå på – rent bogstaveligt stige på cyklen og trille fra hjemmet på Østerbro til TV 2s studier i Sydhavnen. Og han har lært sig at udtrykke sine analyser i hele, kortfattede sætninger og et præcist ordvalg.

Den evne har han opbygget gennem mange års erfaring med marketing og journalistik, herunder som kommentator og anmelder af erhvervslitteratur ved Berlingske, Børsen og Jyllands-Posten.

Han har aldrig arbejdet på et medie som fast reporter, men Henrik Ørholst er nærmest bidt af en gal journalist. Han kender alt og alle i mediebranchen, og han er på nik og litervis af kopper kaffe med politikere, universitetsforskere og erhvervsspidser.

Hvis opdyrkelse af netværk var et eksamensfag, ville han stå til et rent 12-tal.

Det på trods af, at Poul Henrik Ørholst, som navnet lyder ifølge passet, i bund og grund er et meget privat menneske, der tilbringer en stor del af sin dag med at læse – alt fra romaner, faglitteratur, krigshistorie og biografier til tegneserier.

Kvinden i hans liv

Dertil er han vanemenneske. Når han rejser, hvad han ofte og gerne gør, er det hyppigt til samme destinationer – Berlin, Ukraine og New York – hvor han helst bor på de samme hoteller og spiser på samme restauranter. Gerne god mad, der skylles ned med Pepsi Max. Samtalekøkkenet hjemme i lejligheden bliver mest brugt til at opvarme pizzaer og cowboytoast.

Af uddannelse er han cand.oecon. 1986 fra Aarhus Universitet. Karrieren har ført ham forbi flere virksomheder, blandt andet mange år i PA Consulting som marketingchef. I dag nyder han en freelance-tilværelse som erhvervskommentator, boganmelder, Senior Advicer ved Hildebrandt & Brandi samt censor ved nogle af landets erhvervsøkonomiske uddannelser.

Skønt Ørholst langtfra er uimodtagelig for kvindelig charme, har han formået at leve det meste af sit voksne liv som glad ungkarl. Kun ét kvindeligt væsen kan for alvor gøre ham blød i mælet. Det er Tulle, en elegant lille internatkat, som han har åbnet sit hjem – og hjerte – for.