Journalistpris til Berlingskes Birgitte Erhardtsen

Businessredaktionens Moster Skrap har »trofast gjort dagens gerning«.

Birgitte Erhardtsen har også højnet stilen på Berlingskes Businessredaktion ved at tage nogle af ægtemandens aflagte slips med, som mandlige medarbejdere kan iføre sig, når de skal på interview. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Blandt Berlingskes læsere vil Birgitte Erhardtens navn være kendt som en uforfærdet erhvervsjournalist, der gerne stikker nålen ind, hvor det gør mest ondt på erhvervsdanmarks jakkeklædte topchefer. Men samtidig med stor respekt for samme erhvervsliv og dets topchefer.

I den mere muntre ende er hun sammen med erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen hver uge overdommer og vender tommelfingeren op eller ned for landets bussiness-spidser.

Det var derfor helt fortjent, at Birgitte Erhardtsen forleden modtog Berlingskes interne Karen Voigts Mindelegat. Et legat, der ikke kan søges, men gives til en medarbejder, der er fyldt 60 år, og som »trofast har gjort dagens gerning«, som det hedder i fundatsen.

Karen Voigt kom til Berlingske Tidende i 1953, da kvindelige journalister var lidt af et særsyn. Efter sigende var hun en yderst myndig dame, der både fordrede og nød stor respekt fra såvel kolleger som læsere og kilder. Før der var noget, der hed forbrugerråd eller forbrugerombudsmand, brugte hun meget tid på at bistå læsere, der følte sig uretfærdigt behandlet af diverse forretningsdrivende. Og hvis man som kollega havde brug for et godt råd, kunne hun være både lyttende og omsorgsfuld, forklarede journalist Trine Munk-Petersen i sin overrækkelsestale og fortsatte:

»Pudsigt nok synes jeg, at denne beskrivelse af Karen Voigt også passer ganske godt på dette års modtager. Du er kendt og anerkendt som en yderst erfaren og kompetent erhvervsreporter, og du lader dig ikke løbe om hjørner af hverken kilder eller chefer. Du er heller ikke bleg for at sætte dig selv på spil og anbringe din egen røv i klaskehøjde – som når du opfordrer erhvervskvinder til at skælde noget mere ud og flere gange er gået til angreb på kvinders 'afslørende udskæringer og tårnhøje torturinstrumenter af stiletter'. På redaktionen bliver du nok opfattet som lidt af en Moster Skrap, men også – ligesom Karen Voigt – som en omsorgsfuld kollega, der ikke mindst tager hånd om redaktionens yngste og sørger for, at praktikanterne bliver inddraget mest muligt.«

Legatet er på 30.000 kr., og Trine Munk-Petersens afsluttende ord til årets modtager lød:
»Husk nu at bruge pengene U-fornuftigt!« lw