Direktør sendte upassende beskeder til kvinder og blev fyret. Ni måneder senere fik han topjob hos københavnsk borgmester

Han blev frataget sit direktørjob i Kommunernes Landsforening, fordi han sendte upassende beskeder til kvinder. Nu har han fået et nyt topjob som sekretariatschef under den københavnske Venstre-borgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard. Hun synes, at han fortjener en ny chance. Borgmesterkollega er lodret uenig.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

I januar blev han fyret fra sit direktørjob i Kommunernes Landsforening (KL), efter at han havde sendt upassende beskeder til kvinder på arbejdspladsen. Ni måneder senere begyndte han som sekretariatschef og dermed leder af borgmesterkontoret i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, hvor Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er borgmester.

Og det forstår Franciska Rosenkilde ikke. Hun er kultur- og fritidsborgmester i København og repræsenterer Alternativet. Over for DR kritiserer hun sin borgmesterkollega for ansættelsen.

»Vi skal sige klart fra over for den slags krænkelser, og det indebærer selvfølgelig, at man ikke belønner en mand med et nyt topjob, når han lige har krænket en eller flere kvinder med upassende adfærd,« skriver Franciska Rosenkilde i en e-mail til DR Nyheder.

Men ifølge DR kan Cecilia Lonning-Skovgaard ikke se noget problem ved at ansætte en mand, der i sit tidligere job krænkede kvindelige kolleger. Hun forsvarer ansættelsen og mener, at folk fortjener en ny chance.

»Jeg gjorde det fuldstændig klart for ham, at det var en betingelse for overhovedet at gå ind i en dialog, at den her adfærd ikke ville finde sted igen. Og da han blev ansat, gik vi ind ad fordøren i forhold til kolleger og ansatte og sagde: Her er han, det er hans historie. Og hvis der nogensinde skulle blive noget, skulle de komme til mig som det første,« siger hun til DR.

Cecilia Lonning-Skovgaard er blandt de 322 kvinder fra den politiske verden, der for nylig underskrev et opråb mod sexisme.

Berlingske ville gerne have interviewet Cecilia Lonning-Skovgaard om hendes ansættelse af en krænker til et lederjob på rådhuset, men det kunne hun fredag ikke finde tid til.

Sagen om KL-direktøren føjer sig til den seneste tids eksempler på seksuelle krænkelser, og hvilke konsekvenser det får – eller ikke får.

TV-værten Sofie Linde satte gang i en dansk #MeToo-lavine, da hun for åben skærm fortalte om sine egne oplevelser, da hun som ung var vært på et TV-show. Efterfølgende har kvinder inden for medier og politik stillet sig frem og fortalt om, hvordan de måtte stå model til krænkelser, sexisme og krænkende adfærd på deres job.

Senest har Berlingske i flere artikler afdækket, hvordan seksuelt krænkende adfærd har fået konsekvenser i form af bortvisninger, fyringer og advarsler på store advokatkontorer som eksempelvis Bruun & Hjejle og i Danmarks tre største revisionsfirmaer.