Andrea og Mikkel er fødevareinnovatører med et spørgsmål: Er der et forretningsmæssigt hul i ostemarkedet?

Bag virksomheden Færm står Andrea Donau og Mikkel Lau Dupont. De har udviklet en plantebaseret substitut for ost, hvilket rammer plet i den voksende forbrugermålgruppe, som veganerne udgør. Men det er ikke det eneste, de to unge iværksættere forsøger at gøre anderledes i arbejdslivet.

Innovation anno 2024. Mikkel Lau Dupont og Andrea Donau er henholdsvis coo og ceo i iværksættervirksomheden Færm, der står bag et vegansk produkt, der skal ligne og konkurrere med ost. Mathias Svold

Nye tendenser skaber nye markeder. Det er blandt andet blevet tydeligt på fødevareområdet, hvor vegetar- og veganerprodukter er stormet frem de seneste år i sådan en grad, at forbrugerne nu nærmest forventer, at den lokale burgerbiks også har en saftig, plantebaseret bøf på menuen.

Det er i høj grad en ny generation af iværksættere, der er med til at drive udviklingen. To af dem er Andrea Donau og Mikkel Lau Dupont, der er henholdsvis administrerende direktør og driftsdirektør for virksomheden Færm.