Vinderen af »Danmarks Bedste Burger« har selv fundet på konkurrencen

Flere af deltagerne ved »Danmarks Bedste Burger«-konkurrencen kritiserer, at det er idémanden bag konkurrencen, der har vundet. Det skriver TV 2 Lorry. Berlingske har talt med vinderen, som afviser, at der var tale om urent trav.

Da Noma sidste år kastede sig over burgere, kvitterede Berlingskes Søren Frank med seks stjerner og kaldte burgeren »verdens bedste«. Popl, der er Nomas permanente burgerrestaurant, var også med i opløbet om at blive kåret som »Danmarks bedste burger«, men det var en anden, der hev sejren hjem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag vandt burgerkæden Hungry Dane både hovedprisen og en sidepris ved konkurrencen »Danmarks Bedste Burger«. Burgeren må siges at være kosmopolitisk og indeholder ingredienser fra Georgien og Ungarn.

Men der er nogle af de andre deltagere, som undrer sig over, at indehaveren Peter Kolos selv har opfundet og udviklet konkurrencen, og at det er hans gode ven Jesper Wieder, der nu arrangerer konkurrencen. Det skriver TV 2 Lorry.

De andre deltagere – i hvert fald dem, der mødte op – siger til TV 2 Lorry, at de støtter op om konkurrencen, men at de er betænkelige ved troværdigheden, eftersom det er vinderens ven Jesper Wieder, der står for opsamlingen og optællingen af stemmerne. Men det giver Jesper Wieder ikke meget for:

»De kan bare lade være med at komme. Der er mange andre, der gerne vil være med. Jeg vil gerne have konstruktiv kritik, men jeg gider ikke sure tabere, der synes, de bruger for mange penge på det her, det må stå for egen regning,« siger Jesper Wieder til mediet.

Tre kokke har smagt burgere i hele Danmark og har derved udvalgt de ni finalister i konkurrencen. De ni finalister skulle så stille med et hold, der kunne servere burgere 22.–23. august. Nomas burgerrestaurant Popl, Lazy Dog og Cali Burger Joint var ikke til stede på Ofelia Plads, hvor konkurrencen foregik.

Popl var en af finalisterne, men kunne ikke undvære personale til arrangementet, skriver TV 2 Lorry, og derfor kunne folket ikke smage burgeren ved den lejlighed.

Peter Kolos var ellers i pressemeddelelsen om sejren særdeles stolt over at have vundet over netop Popl, som i øvrigt i går vandt »Byens Bedste Takeaway« i AOKs afstemning.

»Tænkt at slå nu verdens næstbedste burger i en ægte konkurrence. Ikke noget med udelukkende Facebook-afstemninger, men dette er folket og de kompetente dommere, der har talt,« siger Peter Kolos i pressemeddelelsen.

Popl er dog, så vidt vides, ikke blevet kåret til verdens næstbedste burger.

Berlingske har talt med Peter Kolos for at prøve at rede trådene ud. Han afviser at have fået særbehandling af sin ven Jesper Wieder og afviser ydermere, at han har arrangeret konkurrencen, selvom han har været involveret i det praktiske på Ofelia Plads, hvor konkurrencen foregik.

»Jeg har bare fundet på konkurrencen«

Peter Kolos, hvad mener du om kritikken fra dine modstandere?

»Historien er jo pudsig. Jeg kan ikke gøre for, at dommerne og folket stemmer på min burger. Det er ikke mig, der har været dommer, jeg har bare fundet på konkurrencen. Formel 1 – uden sammenligning i øvrigt – blev skabt af Alfa Romeo og Ferrari, men derfor kan de jo godt vinde. Jeg synes, det giver rigtig god mening, at folk selv kan møde op og prøve burgerne, inden de stemmer, det er derfor, konkurrencen er bygget sådan op, for det synes både jeg og Jesper, der arrangerer konkurrencen, er mest rimeligt. Jeg kan godt følge, at man kan undre sig over, at jeg har stået for det praktiske på Ofelia Plads, men det handler bare om, at jeg allerede har en plads dér og kontakten til folkene på stedet.«

Kunne man overveje, at det var en anden end din gode ven Jesper, der stod for afstemningen næste år?

»Det kunne man sagtens, Jesper leder efter frivillige, ved jeg, og han ville garanteret være glad for al den hjælp, han kan få.«

Du siger, du er glad for at have slået verdens næstbedste burger. Men Popl er, så vidt jeg ved, ikke blevet kåret til det? Derudover, så siger Popl, at de slet ikke deltog.

»Jeg henviser til jeres anmelder Søren Frank, som kaldte den verdens bedste burger. Men Popl var med i dommernes smagning, og de havde endda fordelen af at lave burgeren i deres eget køkken. Jesper sørgede for at hente seks burgere hos Popl klokken 12:10 – måske var den endda 12:11 – og de blev serveret for dommerne klokken 12:15. Forbrugerombudsmanden siger jo også, at der ikke nødvendigvis er blevet brudt regler.«

Popl oplyser til Berlingske, at man ikke vidende har deltaget i konkurrencen, og at Popl har meddelt til arrangørerne, at den ikke havde mulighed for at deltage. Popl havde åbent til take away lørdag, så det kan ikke udelukkes, at restauranten uvidende har deltaget alligevel.

Hvis man er blevet burgersulten kan man her se Berlingskes madanmelderes guide til Københavns bedste burgere.

Opdateret 30/8: Konkurrence- og forbrugerstyrelsen er rettet til Forbrugerombudsmanden. Fejlen stammede fra TV 2 Lorrys artikel.