Vild med dans bliver til en musical. Den er en moderne askepothistorie, siger teaterdirektør

Østre Gasværk Teaters kommende verdenspremiere, »Vild med dans - the musical«, vil gerne tilføje noget, som showet ikke har: Almindelige mennesker, som man kan spejle sig i.

“Vild med dans fortæller askepothistorier om at gå gennem store strabadser for at flytte sig hen et andet sted,« siger teaterdirektør Emmet Feigenberg.  Foto fra pressemødet torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Olufson

Et globalt TV-hit bliver næste år forvandlet til et stykke nyt dansk musikteater.

Østre Gasværk Teater har været forbi BBC og sikret sig rettighederne til at skabe en ny dansk musikforestilling, »Vild med dans - the musical«, og det bliver den første musical i verden, der tager udgangspunkt i det vildt populære danseshow.

Emmet Feigenberg, der er direktør på Østerbro Teater, som Østre Gasværk Teater hører under, fortæller, at han har meget store forventninger til forestillingen, der får premiere 22. februar 2020.

Men hvad er det, Vild med dans kan, som gør konceptet egnet til musikteater?

»Vild med dans handler om udvikling,« siger Emmet Feigenberg.

«Vild med dans fortæller askepothistorier om at gå gennem store strabadser for at flytte sig hen et andet sted, og alle, der har været med i showet, har jo også sagt, at det ikke bare var det at danse, det handlede om. Det ændrede simpelthen deres liv. Og det er lige præcis det stof, drama er gjort af.«

Kan du forstå, hvis nogen synes, at det lyder, som om I slipper nemt uden om det hele ved »bare« at bygge videre på noget, der allerede er en kæmpesucces?

»Det er klart, at vi bruger af et superdejligt univers, der allerede findes, men vi tilføjer også noget, som showet ikke har, og som er helt vores eget. Vores musical handler om almindelige mennekser, som alle kan spejle sig i, ikke om cykelryttere eller om statsministerens kone eller om andre kendisser, og som tilskuer kan man lade sig rive med af deres udvikling og af de nye veje, deres liv tager. »Vild med dans - the musical« bliver en musikalsk og rørende fortælling, og fordi vi er et teater, kan vi også lade danserne flyve helt op under Østre Gasværks kuppel - hvis det er det, vi har lyst til!«

»Hos BBC er de henrykte«

Harriet Frost, der er BBCs Brand Manager for den britiske udgave af Vild med dans, siger i en pressemeddelse:

»Vi er henrykte over at arbejde med Østre Gasværk Teater på dette spændende og innovative show. Ideen om at mikse dansen fra Vild med dans og caste professionelle dansere og pakke det hele ind i en medrivende historie, er nyskabende.«

Forestillingens tre dansende par spilles af Vild med dans-vinderen Morten Kjeldgaard, der danner par med skuespilleren Lise Kofoed i rollen som »almindelige« Maiken. Den seneste sæsons Vild med dans-vinder, Asta Björk, skal danse med en anden skuespiller, Niels Ellegaard, og musicalens sidste par udgøres af Michael Olesen, der har danset 12 sæsoner af Vild med dans, og af Julie Agnete Vang i rollen som - stadigvæk almindelige - Christina. Mille Gori får rollen som TV-showets værtinde, og i andre roller ses blandt andre Camilla Bendix og Troels Thorsen som regissøren, der giver deltagerne med- og modspil på gulvet.

Musicalen instrueres af Rolf Heim, mens manuskriptet leveres af Thomas Markmann. Karin Betz står for scenografi og kostumer, Peter Friis får ansvar for koreografien, og i spidsen for musikken står kapelmester Mikkel Gomard.