VHS-bånd med ikonisk 80er-film solgt for mere end en halv million kroner

Et VHS-bånd med 1980er-klassikeren »Tilbage til Fremtiden« er blevet solgt på en auktion, der også indeholdt andre ikoniske film fra videobåndets storhedstid.

 
Trailer til filmklassikeren fra 1985 »Back To The Future« med hovedrolleindehaverne Michael J. Fox, der spillede Marty McFly, og den excentriske opfinder Doctor Emmett Brown spillet af Christopher Lloyd. Video: Universal Pictures Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Af og til kan man godt ærgre sig over, at man ikke har beholdt sine gamle ting, der pludselig bliver hippe igen.

Om ikke andet når man ser, hvad de bliver solgt for på auktioner.

I Dallas, Texas, er en VHS-udgave af 80er-klassikeren »Tilbage til Fremtiden« blevet solgt på en auktion til den nette sum af 75.000 dollar, hvilket svarer til 537.200 danske kroner.

Det er den højeste pris, der nogensinde er betalt på auktion for et uåbnet VHS-bånd.

Så medmindre du har en Delorean, der kan fragte dig tilbage til det pastelfarvede årti og skaffe en kopi af den ikoniske ungdomsfilm, kan du måske være heldig, at de stadig ligger i en flyttekasse i kælderen.

Kopien af »Tilbage til fremtiden« var tidligere ejet af skuespilleren Tom Wilson, der portrætterede Biff Tannen i filmserien.

Det indeholdt en signeret note fra Wilson med ordene:

»Dette er et VHS-bånd fra den første udgivelse af »Tilbage til Fremtiden«, sendt til mig af studiet på det tidspunkt. Da jeg vidste, at VHS-platformen ville eksistere for evigt, gemte jeg den til senere, og nu kan jeg ikke finde en videobåndoptager. Nå ja. God fornøjelse!«

Dyb kærlighed

Auktionen, der blev afholdt af det texanske auktionshus Heritage Auctions, indeholdt 260 uåbnede VHS-bånd, hvoraf de fleste var førsteudgaver af film fra 1970erne og 1980erne.

Ud over »Tilbage til Fremtiden« var køberne også ivrige efter at få fingrene i VHS-kopier af »The Goonies«, hvoraf den ene blev solgt for 50.000 dollar. En kopi af »Dødens Gab« blev solgt for 32.500 dollar, mens en kopi af »Ghostbusters« gik for 23.750 dollar.

Andre eftertragtede titler inkluderede en promotionkopi af »First Blood«, »Star Wars« og en kopi af »Top Gun«.

Joe Maddalena, der er vicepræsident hos Heritage Auctions, fortalte, at han regnede med, at auktionen ville generere mindst en halv million dollar. Det samlede beløb for Heritages første VHS-auktion nogensinde oversteg dette mål og gav 584.750 dollar.

»Succesen med denne åbningsauktion viser igen, hvilken magt disse film og dette format har over publikum – unge som gamle,« siger Maddalena i en pressemeddelelse:

»Dette er et nyt område for samlere, og det er tydeligt, at der er en dyb kærlighed til det, vi tilbyder. Vi kan ikke vente til den næste VHS-auktion.«