Verner Pantons svævende skammel

Series 430 skammel fra Verpan, 3.145 kr. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Polstret Panton

Da Verner Panton gik i gang med at tegne en skammel, skulle den ikke blot være behagelig at hvile benene på, men også behagelig at sidde på. Derudover skulle den være så let, at den uden besvær kunne flyttes fra rum til rum. Og endelig skulle den have fire ben. Resultatet blev skamlen i Series 430, som med fire helt spinkle ben, som han satte på sædets yderside, så dens udtryk blev nærmest svævende. Verpan har relanceret Series 430, der tæller et rundt spisebord og en spisebordsstol og fuldender den nu med skamlen. Den fås polstret med okker og orangefarvet velour af Raf Simons samt i Kvadrats nye tekstil Crystal Field af Akira Minagawa i en blå og grå udgave.

Series 430 skammel fra Verpan, 3.145 kr.

Til skæring og servering

Mange danskere elsker at indrette sig i den nordiske stil, hvor der bliver brugt masser af træ. Særligt i køkkenet er det nemt og smukt at få træsagerne ind, og netop til køkkenet – og spisebordet – er Zones nye skære- og serveringsbrætter skabt. De er enkle og elegante, og de findes i ask og eg og fås i fire størrelser.

Skære- og serveringsbræt i eg fra Zone, 499 kr.

Vintage fliser fra Mosaikhjørnet, 548 kr. pr. kvm Fold sammen
Læs mere

Marokkanske fliser – uden vedligeholdelse

Vi ser dem overalt – på hippe restauranter, på Instagram og i private hjem. De traditionelle marokkanske fliser hitter med deres mønster og farver, som giver liv til en enkel indretning. I tråd med den tendens har Mosaikhjørnet lanceret Vintage. Det er en kollektion af marokkansk-inspirerede keramiske fliser med den store fordel, at de er vedligeholdelsesfri. De kræver hverken for- eller efterbehandling som traditionelle fliser, så du kan nyde dem i årevis uden at bekymre dig om neglelakfjerner, kalkfjerner og alle de andre ting, der kan lande på fliserne. I Vintage-kollektionen findes ni forskellige mønstrede fliser og fire ensfarvede. Hver flise måler 20x20 cm.

Vintage fliser fra Mosaikhjørnet, 548 kr. pr. kvm

Weave fra Montana, 15.836 kr. Fold sammen
Læs mere

Skulpturel reol

Montana er kendt og elsket for de klassiske reol- og skabsdesign, som er skabt af moduler, man kan bygge sit eget møbel op ad. Men faktisk lancerer Montana hvert år en ny serie af færdige møbler, og deres nye Collection III-møbler bygger alle på Montanas 36 moduler, 4 dybder og 42 lakfarver. Weave er en lækkerbisken for alle os, der er lidt trætte af reoler med hylder i én størrelse, for man har jo ikke udelukkende ting i én størrelse i reolen. Weave giver mulighed for at gøre reolen mere levende og blande bøger med nips og minder og gøre den mere spændende at gå på opdagelse i. Den findes med sokkel eller vægophæng og måler H211,8 cm, B105 cm og D 30 cm.

Weave fra Montana, 15.836 kr.

Beat Waist og Beat Flat fra Tom Dixon, 4.750 kr. pr. stk. Fold sammen
Læs mere

Flat og Waist

Tom Dixons Beat-serie har siden 2012 været en velkendt spiller på hoteller, restauranter og i private hjem, og nu udvides serien med to nye lamper. de har fået navnene Beat Waist og Beat Flat, og med deres skulpturelle former er de som resten af serien inspireret af traditionelle, indiske vandbeholdere og giver derfor på én gang et simpelt og orientalsk udtryk. Beat Waist måler 41 cm i højden og 33 cm i bredden, mens Beat Flat måler 20 cm i højden og 60 cm i bredden.

Beat Waist og Beat Flat fra Tom Dixon, 4.750 kr. pr. stk.