Væksthæmmet Game of Thrones-stjerne kritiserer Disneys plan om ny »Snehvide og de syv dværge«

Disney vil caste en latinoskuespiller i rollen som Snehvide, men det er ikke det, der generer Peter Dinklage ved Disneys planer om en ny version af »Snehvide og de syv dværge« med rigtige skuespillere.

»Der er masser hykleri,« siger Peter Dinklage om Disneys beslutning om at caste små mænd til genindspilningen af »Snehvide og de syv dværge« Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Delmas
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Disneys planer om en live-action-version af deres gamle tegnefilmsklassiker »Snehvide og de syv dværge« har vakt kritik fra en klodens mest kendte skuespillere, nemlig Peter Dinklage, der havde en af hovedrollerne som Tyrion Lannister i HBOs mammutserie »Game of Thrones«. Det skriver flere medier.

Årsagen er instruktøren Mark Webbs plan om at genindspille historien om de små mænd, som eventyrprinsessen møder i tegnefilmen. Peter Dinklage udtaler sig til podcasten »WTF« med værten Marc Maron, hvor han taler om instruktørens casting af Rachel Zegler, latinostjerne fra blandt andet Steven Spielbergs nylige filmatisering af »West Side Story«, i rollen som Snehvide. Til gengæld mener Peter Dinklage, at hele ideen om at filmatisere eventyr med 'dværge', sådan som de er fremstillet i det traditionelle eventyr, er forkert.

Det skyldes blandt andet, at det oprindelige eventyr skildrer de syv mænd som nogle, der bor i en hule sammen. En skildring, han kalder »fucking backwards«.

»Der er en masse hykleri. Jeg var en smule overrasket over, at de caster en latina-Snehvide, men de vil stadig fortælle historien om Snehvide og de syv ‘dværge’. Træd dog et skridt tilbage og se på, hvad I egentlig har gang i. Det giver ingen mening for mig,« sagde Peter Dinklage.

Skuespilleren beklagede, at han tilsyneladende ikke selv som væksthæmmet kunstner havde gjort tilstrækkeligt for, at filmbranchen i højere grad ville undgå at skildre små mennesker på den måde. Han havde gerne set en »cool« eller »mærkelig« genindspilning af tegnefilmen, men ikke en traditionel 1:1 version.

»De vil være progressive på den ene måde (hvad angår castingen af Snehvide, red.), men så laver de stadig den forbandede bagvendte historie om syv dværge, der bor sammen i en hule. Hvad fanden laver de?« sagde Dinklage til Marc Maron.

Disney har endnu ikke offentliggjort, hvem der skal spille de små mænd i genindspilningen af »Snehvide«, der går i produktion i år, og som endnu ikke har fået en premieredato. Filmen er den seneste i rækken af Disney ‘live action’-versioner af egne tegnefilmsklassikere, der indtil videre tæller »Tornerose«, »Junglebogen« og »Skønheden og Udyret«.