USAs vicepræsident udvandrer fra fodboldkamp, fordi spillere knæler i protest mod racisme

»Jeg er stolt af ham,« skrev præsident Trump i et tweet umiddelbart efter, at Mike Pence søndag havde forladt stadion med det nationale fodboldhold i sin hjemstat Indiana.

Foto: SOCIAL MEDIA

USA’s vicepræsident Mike Pence er udvandret fra en amerikansk fodboldkamp i National Football League (NFL) efter at adskillige spillere i går nægtede at stå op, da den amerikanske nationalsang blev spillet.

Mike Pence har forklaret, at han ikke kunne være repræsenteret ved en begivenhed i sin hjemstat Indiana, hvor der udvises en »disrespekt for USAs soldater og for vores flag« .

Det skriver flere medier, blandt andet BBC News.

Præsident Trump har i et tweet skrevet, at han havde sagt til Mike Pence, han skulle forlade stadion, hvis nogle spillere knælede i stedet for at stå op for nationalsangen. »Og jeg er stolt af ham,« skrev Trump.

At knæle ved det nationale amerikanske fodboldholds kampe er blevet en måde at protestere mod racisme i USA.

Præsident Trump har i skarpe vendinger kritiseret spillerne for deres protester og presset National Football League til at fordømme dem.

»Jeg forlod kampen i dag, fordi jeg vil ikke vil hædre nogen som helst begivenhed, som viser disrespekt for vores soldater og vores flag,« skrev Pence i går i et tweet.

Der er spekulationer om, hvorvidt vicepræsidenten på forhånd havde planlagt, han ville udvandre fra fodboldkampen i sin hjemstat.

Mike Pence’s tweet blev på rekordtid efterfulgt af Trumps ros til sin vicepræsident. Ifølge flere medier kom det overraskende hurtigt efter, at Pence havde forladt stadion.

Trumps tilhængere har allerede fejret vicepræsidentens udvandring og rost ham for sin loyalitet over for præsidenten, skriver den britiske avis The Independent.

Flere af NFLs spillere har udtrykt stærk irritation over det, de betragter som »et bevidst politisk stunt overfor vælgerne«.

Ifølge meningsmålinger er amerikanerne splittet, skriver BBC News. De er ikke glade for spiller-protesterne, men de bryder sig heller ikke om Trumps iver efter at puste til ilden i kontroversielle sager generelt.

Mike Pence udvandrede umiddelbart efter, at flere spillere fra modstanderholdet San Francisco 49’ers ikke stod op under nationalsangen før kampen mod Indianapolis Colts.

»Alle har ret til deres egne meninger, men jeg synes ikke, det er for meget at bede NFL-spillerne om at respektere flaget,« har Mike Pence tilføjet.