Ung, amerikansk stjernepolitiker nedlægger Donald Trump i ny tegneserie

Alexandria Ocasio-Cortez er den, alle taler om i Washington. Nu bliver hun også til tegneseriehelt.

Nu bliver hun også til en tegneserie: Demokraten  Alexandria Ocasio-Cortez fotograferet i Bronx, New York, tidligere på måneden. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDUARDO MUNOZ

Alexandria Ocasio-Cortez, demokrat og yngste kvindelige medlem nogensinde af kongressen, er covergirl og heltinde i et nyt tegneseriealbum, der kommer på gaden 15. maj.

Det skriver flere internationale medier.

Albummet, der har fået titlen »Alexandria Ocasio-Cortez and the Freshman Force: New Party Who Dis?« udsendes af Devil’s Due Comics og vil kunne fås med to forskellige omslag: Ét, der viser den 29-årige politiker som en anden amazone, der netop har nedlagt en rød elefant, der ud over sin republikanske farve også bærer en orange krone, der giver mindelser om Donald Trump, og ét, der viser hende i samme situation, nu iført kvindelig politikerspadseredragt.

Cover: Devil’s Due Comics Fold sammen
Læs mere

Ifølge Devil’s Due Comics' egen hjemmeside har en hær af tegnere og illustratorer stået bag albummet, der gerne vil »fejre historiens mest brogede gruppe af nyvalgte kongresmedlemmer«, ligesom »ingen vil blive sparet« i denne satire over livet i Washington.

Ifølge samme hjemmeside går plottet kort fortalt ud på, at den nyvalgte kongres går til kamp mod det etablerede (og ikke omvendt!)

»Det er ikke nogen hemmelighed, at AOC er blevet den uofficelle leder af den nye skole og har sparket liv i Washington, og det er det, der afspejler sig i den entusiasme, som de mænd og kvinder, der har arbejdet med albummet, har udvist,« siger Devil's Due Comics' udgiver, Josh Blaylock, til cbr.com

»Vi er ikke enige om alting, men vi deler begejstringen for den friske luft, den nye kongres bringer med sig,« tilføjer han.

»Jeg håber, at denne udgivelse vil være lige så forløsende for vores læsere, som den har været for os, der har skabt den.«