Ukendte personer generer DR med falske profiler

En eller flere anonyme personer har oprettet falske Twitter-profiler, der foregiver at være karakterer fra DRs dramaserie »Borgen«. DR har bedt Twitter om hjælp.

Lars Knutzon, Sidse Babett Knudsen og Pilou Asbæk poserer forud for premieren på første sæson af »Borgen« i 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling/DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En eller flere ukendte personer har drevet gæk med DR i juledagene og har oprettet en stribe falske profiler på Twitter. Nu er tv-stationen gået til Twitter for at få stoppet de falske profiler.

Profilerne foregiver at være oprettet af de fiktive karakterer i DRs populære dramaserie »Borgen«, heriblandt statsminister og »feminist« Birgitte Nyborg (i virkelighedens verden spillet af Sidse Babett Knudsen) tv-vært Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen) samt Michael Laugesen (Peter Mygind), ansvarshavende redaktør på det fiktive dagblad Expressen.

I det kommende år er der premiere på en ny sæson af »Borgen«, som er produceret af filmselskabet SAM Productions for DR og Netflix, og derfor har flere på sociale medier formodet, at tweetene er en reklame til ære for den nye handling. Dette er dog ikke tilfældet, og DR har indkaldt medarbejdere i juleferien for at skrive på Twitter, at de falske tweets intet har med DR at gøre – eller med den kommende sæsons tv-serie for den sags skyld.

»Det er ikke DR eller produktionen, som står bag disse Twitter-profiler. Vi har brugt en del energi det seneste døgn på at forklare netop dette i en række tråde på Twitter. Desuden har vi henvendt os til Twitter for at få dem til at håndtere profilerne. Vi har ikke en knap i DR Byen til selv at fikse det,« oplyser chef i DR Kommunikation Sune Knudsen.

At der er tale om en glad amatør med en tilsyneladende stor kærlighed til serien fremgår af, Twitter-profilerne tager udgangspunkt i karakterer og historier, som er inspireret af tidligere sæsoner, forklarer kommunikationschefen.

»Uden at spoile, så ligger det, de foretager sig og skriver på Twitter, langt fra, hvad man kan vente i den kommende »Borgen«. Profilerne skal vel ses som udtryk for, at mange er meget engagerede i »Borgen«, og vi glæder os til snart at vise den ægte vare på DR,« siger Sune Knudsen.

Han understreger, at det heller ikke er skuespillerne, der medvirker i den nye sæson, der står bag profilerne.

Netflix er medproducent, men det er næppe streamingtjenesten, der står bag de falske tweets, idet Netflix, ifølge aftalen med DR, ikke må reklamere for serien i Danmark.