Ugen i design: Få et unikt gulv med knuste kakaoskaller

Se vores guide til ugens designtendenser.

Miljøvenligt kakaogulv

Når arkitekter og private kunder har skullet vælge linoleum, har ønsket i flere år været helt ensfarvede flader. Og med det i tankerne har Forbo skabt deres nye linoleumsgulv, Marmoleum Solid, der allerede inden lanceringen har vundet flere internationale designpriser for at bruge knuste kakaoskaller til at skabe en unik, organisk overflade. Og det endda i mange forskellige farver, så der er nok at vælge imellem for dig, der vil have et både smukt og miljøvenligt gulv. Kakaoskallerne er nemlig et almindeligt restprodukt fra chokoladeproduktionen, og smides normalt ud. Forbo har imidlertid udviklet en metode, så skallerne ikke går til spilde, mens bruges til at skabe en speciel overflade på serien Marmoleum Cocoa. Ud over Marmoleum Cocoa indeholder kollektionen fire andre serier, hvor især Marmoleum Concrete skiller sig ud med et særligt, ensfarvet look.

Marmoleum Cocoa linoleum fra Forbo, fra 182 kr. pr. kvm

Når arkitekter og private kunder har skullet vælge linoleum, har ønsket i flere år været helt ensfarvede flader. Og med det i tankerne har Forbo skabt deres nye linoleumsgulv, Marmoleum Solid, der allerede inden lanceringen har vundet flere internationale designpriser for at bruge knuste kakaoskaller til at skabe en unik, organisk overflade. Og det endda i mange forskellige farver, så der er nok at vælge imellem for dig, der vil have et både smukt og miljøvenligt gulv. Kakaoskallerne er nemlig et almindeligt restprodukt fra chokoladeproduktionen, og smides normalt ud. Forbo har imidlertid udviklet en metode, så skallerne ikke går til spilde, mens bruges til at skabe en speciel overflade på serien Marmoleum Cocoa. Ud over Marmoleum Cocoa indeholder kollektionen fire andre serier, hvor især Marmoleum Concrete skiller sig ud med et særligt, ensfarvet look. Fold sammen
Læs mere

Klassiker med polstring

Den danske designduo Herman Studio har designet Herman-stolen for Ferm Living, og det er blevet så stor en succes, at de nu lancerer en opdateret version med polstring af Fiord-tekstil fra Kvadrat. Det giver det subtile design ekstra komfort uden det mister sin designværdi. Herman Studio fortæller selv om den nye lancering: »Da vi designede stolen, var det vigtigt for os, at den kunne beholde sit originale udtryk i en polstret variant. Ved at tilføje Fiord-polstringen, som ikke er et larmende mønster, får stolen en god taktilitet, elegance og ikke mindst kvalitet, mens stolens form endnu står skarpt«. To af i alt seks farver af Fiord-tekstiler, mørkeblå og rust, er særligt udviklet til Herman-stolen i et samarbejde mellem Kvadrat og Ferm Living. Fiord er en uldpolstring lavet med ét melange-garn og ét ensfarvet garn, som skaber en fint spil mellem de små dråbelignende prikker i forskellige farvetoner. Stolen fås i flere farvekombinationer.

Polstret Herman stol fra Ferm Living, endnu ikke prissat

Alsidig daybed

En enkel daybed med et let og minimalistisk udtryk er et smukt møbel i boligen, og med By KlipKlaps nye KK Daybed er den blevet endnu mere multianvendelig. Den udmærker sig nemlig ved, at du kan customize den, da dens egetræsramme passer til to hynder, som giver en ekstra sofa i stuen eller spisestuen. Men hvis du nøjes med at lægge en enkelt hynde på den, kan du på den anden del lægge magasiner og stille en lampe, et stilleben med vaser eller andre dekorative eller funktionelle objekter. Du kan også hurtigt skifte udtryk ved at investere i et nyt betræk til en hynde.

KK Daybed i Black Oak som vist med to veloursiddehynder fra By KlipKlap, 17.700 kr.

Bordlampe med et tvist

Danske Design By Us er særligt kendt for deres iøjnefaldende lamper, der ofte har et klassisk udgangspunkt, men altid har et skævt tvist. Det er også tilfældet med deres nye arbejdslampe, der har fået navnet Ball On Top af en indlysende grund, nemlig den grønne glaskugle på toppen. Design By Us fortæller, at lampen er deres bud på en nytænkning af den klassiske PH-bordlampe med et strejf af humor, og mikset mellem guldbase, klart glas og den grønne kugle på toppen gør Ball On Top til en arbejdslampe til dig, der gerne vil have en arbejdslampe, der skiller sig ud.

Ball On Top bordlampe fra Design By Us, 4.880 kr.

Kunstværk til koppen

Den danske designduo, Andrea Larsson og Julie Hugau, der står bag Reflections Copenhagen, skaber markante spejle og interiør i spejl og krystal, som i sig selv er små kunstværker. Deres nyeste lancering er dette spejl-kubebord, Nouveau Table, som er en dekadent tilføjelse til indretningen. Det måler L45xH45xD45 cm.

Nouveau Table fra Reflections Copenhagen, 4.995 kr.

Den danske designduo, Andrea Larsson og Julie Hugau, der står bag Reflections Copenhagen, skaber markante spejle og interiør i spejl og krystal, som i sig selv er små kunstværker. Deres nyeste lancering er dette spejl-kubebord, Nouveau Table, som er en dekadent tilføjelse til indretningen. Det måler L45xH45xD45 cm. Fold sammen
Læs mere