TV 2s topchef erkender: Medarbejdere fik goodiebags med kondomer til fagligt seminar

Til et fagligt seminar i 2017 uddelte TV 2s ledelse kondomer til medarbejdere i såkaldte goodiebags. Det fortæller unavngivne kilder til Ekstra Bladet. Administrerende direktør på TV 2, Anne Engdal Stig Christensen, har tidligere afvist at kende til sexistisk kultur på tv-stationen, men nu bekræfter hun episoden med kondomerne.

 
På sociale medier florerer en intern video, som blev lavet i anledning af TV2's 25års jubilæum. I videoen optræder blandt andet daværende nyhedsdirektør Michael Dyrby og Merete Eldrup, som var administrerende direktør for TV2 samt en række andre fra ledelsen. Klip: TV2. Redigering: Emma Märtens Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da TV 2 i november 2017 afholdt et fagligt seminar i Roskilde med ansatte fra marketing, kommunikation og medieplanlægning, var der ikke kuglepenne og papirblokke i de goodiebags, som blev uddelt.

Der var chokolade og kondomer i poserne til medarbejderne, fortæller flere unavngivne kilder til Ekstra Bladet.

På kondomerne var der påtrykt TV 2s daværende slogan: »Alt det vi deler«.

Anne Engdal Stig Christensen, der som administrerende direktør var med til seminariet, har ellers fastholdt, at hun ikke har kendt til den omfattende, sexistiske kultur på TV 2, der blev oprullet i Discovery+-dokumentaren »MeToo: Sexisme bag skærmen«.

30. november bragte Politiken et langt interview med direktøren, hvor hun blandt andet blev spurgt: »Du har været på TV 2 i mange år i forskellige chefstillinger, så kan du afvise, at du på noget tidspunkt har haft kendskab til den krænkende adfærd?«

»Ja, det har jeg ikke haft. Jeg har været på TV 2 i en del af den periode, og jeg har ikke selv oplevet det. Jeg har ikke været vidne til de beskrivelser, der er kommet frem i dokumentaren. Det har jeg ikke. Jeg kan understrege, at jeg har ikke oplevet nogen af de ting, der bliver fortalt om,« svarede hun i Politiken.

Men over for Ekstra Bladet erkender hun nu, at der blev uddelt kondomer til seminariet i 2017.

»Det er rigtigt, at der var det her seminar, hvor jeg var øverste chef, og hvor jeg derfor har ansvaret. Det er rigtigt, at der har ligget tåbelige kondomer i de her poser, og det er fuldstændig skørt. Det var skævt dengang, og det er skævt i dag,« siger hun.

Ideen med kondomerne var, at de var inddelt i farver til gruppearbejde, så medarbejderne kunne finde deres gruppe ud fra kondomerne, forklarer hun.

Anne Engdal Stig Christensen erkender, at hun har været en del af den sexistiske kultur på TV 2, men hun fastholder, at hun i dag er den rette til at lede tv-stationen og rydde op i kulturen, siger hun til Ekstra Bladet.