TV 2-dokumentar om Herlufsholm slår seerrekord og nærmer sig milepæl

Dokumentaren »Herlufsholms hemmeligheder« er den mest sete dokumentar på TV 2 Play nogensinde, og antallet af seere fortsætter med at stige.

 
Ifølge TV 2 blev fire elever bortvist fra skolen i november 2021, fordi de havde optaget videoer af forskellige former for krænkelser. Video: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke ligefrem gået ubemærket hen, at TV 2 i sidste uge havde premiere på dokumentarprogrammet »Herlufsholms hemmeligheder«.

I dokumentaren beretter en række tidligere elever, at der i årevis har været en voldelig kultur med krænkelser og grov mobning på den kendte skole på Sydsjælland.

Den omfattende omtale har også kunnet ses i seertallene. TV 2 Kommunikation oplyser således i en e-mail til fagbladet Journalisten, at ikke mindre end 921.000 har set dokumentaren på tværs af flow-tv og TV 2 Play.

»Herlufsholms hemmeligheder« er dermed den mest sete dokumentar på TV 2 Play nogensinde, og seertallet fortsætter med at stige, oplyser TV 2.

»Dybt påvirket«

Med et seertal, der nærmer sig én million, har programmet om skolen i Næstved også efter alt at dømme overgået en anden af årets mest omtalte tv-dokumentarer.

Da DR i begyndelsen af februar viste »Kandis for livet«, kunne Politiken berette, at dokumentaren var blevet set af ikke mindre end 615.000 seere over premiereweekenden.

Dokumentarfilmen, der fulgte flere inkarnerede fans af forsanger Johnny Hansens velkendte dansktopgruppe, havde dog forinden kunnet opleves i de danske biografer, hvor den fik premiere i september.

Siden »Herlufsholms hemmeligheder« rullede over skærmen, har den sydsjællandske skole været centrum for massiv opmærksomhed, og dokumentaren har da også allerede fået konsekvenser.

Bestyrelsen på Herlufsholm Skole blandt andet har valgt at »stoppe samarbejdet« med rektor Mikkel Kjellberg.

Og i en pressemeddelelse har en »en bred kreds af forældre« til elever på Herlufsholm udtrykt kritik af statsminister Mette Frederiksen (S) og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) for deres reaktioner på TV 2s dokumentar,

Mette Frederiksen erklærede sig eksempelvis »dybt påvirket« efter at have set dokumentaren, og statsministeren kaldte nogle af episoderne, der bliver skildret, utilgivelige.

Prins Christian er elev på kostskolen, hvor han går i gymnasiet. Prinsesse Isabella skal efter sommerferien starte i 9. klasse på Herlufsholm. Kongehuset meldte torsdag aften ud, at Kronprinsparret som forældre forventer, at »skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix.