Transkønnet dansk skuespillerinde får Netflix-gennembrud

Den dansk-argentinske model og skuespiller May Simón Lifschitz skal spille med i fantasyserien »Warrior Nun«.

Netflix har i 2020 premiere på fantasyserien Warrior Nun. Lucy Nicholson/Reuters Fold sammen
Læs mere

Hun har medvirket i danske film og tv-serier som DR3-serien »Yes No Maybe«, dramaet »Christian IV« og familiefilmen »Vildheks«, men nu står 24-årige May Simón Lifschitz over for sit internationale gennembrud.

Den dansk-argentinske skuespillerinde har nemlig landet en birolle i den nye manga-inspirerede fantasyserie »Warrior Nun«, som får premiere på Netflix i 2020.

Serien handler ifølge Soundvenue om den 19-årige Ava, spillet af portugisiske Alba Baptista, der velsignes med overnaturlige kræfter efter at være vågnet op i et lighus.

Efterfølgende hverves hun af en hemmelig nonneorden, hvis krigerkvinder bekæmper helvedets dæmoner på Jorden.

May Simón Lifschitz skal spille karakteren Chanel, som ligesom skuespillerinden selv er transkønnet.

Det faktum, at Chanel er transkønnet, bliver dog ikke italesat i serien, og det var en af grundende til, at May Simón Lifschitz var opsat på at spille rollen.

»Jeg synes, det er tid til at ændre landskabet lidt, så transkønnede også kan få succes uden at skulle indblande deres egen personlige identitet i projektet.«

»Andre skuespillere får ikke en rolle for det, de har mellem benene. Jeg synes, min succes skal kunne tale for sig selv og ikke være på grund af min identitet,« siger hun til dr.dk.

May Simón Lifschitz har foruden skuespillet læst kunsthistorie og arbejdet som model. Hun har blandt andet optrådt på magasinforsider på Eurowoman og hedengangne Cover.

/ritzau/