Tom Jones: »Sinatra var den virkelige konge af Las Vegas«

Der findes kun et billede af Tom Jones og Frank Sinatra sammen – men det bringer minder frem hos Sir Tom.

Tom Jones. Fold sammen
Læs mere
Foto: Paul Buck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sommer gav Tom Jones koncert i Sønderborg, dagen før sin 75 års fødselsdag. Der er med andre ord 25 års forskel på ham og Frank Sinatra, så T.J. var blot en ung sexy vårhare, da han i 60erne begyndte at optræde på bl.a. Caesars Palace i Las Vegas – forlystelsesbyen i Nevadas ørken, hvor Sinatra og hans svirebrødre i The Rat Pack regerede.

Det er også fra Las Vegas, at Tom Jones har sit yndlingsminde om Sinatra. Det afslørede han, da jeg interviede ham tidligere i år i forbindelse med udgivelsen af albummet »Long Lost Suitcase« og selvbiografien »Over The Top and Back«.

» Jeg skulle se Sammy Davis, Jr. i Caesars Palace og gik forbi The Galleria Bar. Sinatra sad der i baren med nogle af sine venner. Og han sagde: »Thomas…« Han kaldte mig altid Thomas. Så jeg tænkte »Oh, det er Frank!« Jeg vendte mig og satte mig i baren og fik en drink med ham. Og så kom der en kvinde op og sagde »Oh my God, Frank Sinatra og Tom Jones sammen. Wow!« Hun spurgte, om hun måtte tage et billede. Frank Sinatra sagde: »Hvis du vil have et billede, så lad os gøre det ordentligt.« Så han kaldte på kamerapigen, der arbejdede på Caesars Palace, og vi fik taget et billede sammen.«

»Han fik det fremkaldt, og vi signerede det begge til den her kvinde. Havde det ikke været for hende, ville vi ikke have haft et billede af os sammen. Så det var et specielt øjeblik. Jeg har billedet med i min selvbiografi, og det hænger på væggen i min bar. Jeg er meget stolt af at have et billede, hvor Frank Sinatra har sin hånd på min skulder.«

Fra den ene sanger til den anden hvad var så hans særlige talent?

"Hans talent var at fortolke sange, og det gjorde han så godt, at når han sang "Fly Me To The Moon", så vidste du, at han ville til Månen, hahaha! Forstår du? Han fik dig til at tro, hvad han sagde, han trængte igennem. Du vidste, at det var ham i den sang, han lirede den ikke bare af, men sang den sådan, som han følte den. Du fik en bid af Frank Sinatra for hver plade, han indspillede."

Hvad var hans status i Las Vegas?

"Oh, enorm. Sinatra var den virkelige konge af Las Vegas. Og så kom Elvis Presley til siden hen og jeg selv. Der var en hel flok af os. Frank Sinatra spurgte mig engang, om vi ikke skulle bygge et hotel sammen med Elvis Presley og nogle andre store navne. Han sagde, at så kunne vi styre hele Vegas. Så ville vi kontrollere det hele, for at alle topsangerne ville være samlet på ét sted. Vi syntes, det var en god idé, men så døde Elvis og senere også Frank. Men det var en god idé."