Tivolis nye virtual reality-forlystelse rykker foråret tre måneder frem

Berlingske har prøvet Tivolis nye virtual reality-forlystelse, der tager dig igennem forskellige eventyrverdener. Du starter i et koldt vinterlandskab og ender i et sprudlende forår. Visuelt er oplevelsen i top, mens få justeringer kunne tilfredsstille de andre sanser.

Til venstre på billedet ses en del af den eventyrverden, du bliver lukket ind i, når du tager virtual reality-brillerne på. Til højre ses de omgivelser, du i virkeligheden befinder dig i. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Bag mig lyder et brøl.

Jeg vender mig. En isbjørn med blottede tænder kigger mig ind i øjnene. Den er gået ind på den faldefærdige gangbro, jeg er ved at passere. Jeg knuger hænderne om gelænderet og overvejer, hvordan jeg mon skal slippe væk. Til højre er en lodret klippevæg. Træder jeg et skridt til venstre, falder jeg ned i dybet. Jeg er fanget.

Berlingske har prøvet Tivolis nye virtual reality-forlystelse, som åbnede 1. februar. Når du tager virtual reality-brillerne og headsettet på, bliver du suget væk fra H.C. Andersen Slottet og ind i en anden verden. Forlystelsen har fået navnet »Bring The Spring«, fordi du begynder i et råt vinterlandskab og ender i et forår. Dryppende istapper og sneklædte grantræer bliver i løbet af fem minutter erstattet af skove og farvestrålende sommerfugle.

Sæsontemaet skal illustrere den udvikling, der sker i Tivolis have, når foråret afløser vinteren. Når alt bliver levende. Selvom du bliver mødt af isbjørnen i starten, er det ikke action, men fascination og eventyrstemning, der er det centrale i forlystelsen. Den henvender sig både til ældre børn og voksne og kan prøves frem til slut februar af alle, der er mindst 130 cm. høj.

Foran mig kommer en luftballon til syne. Jeg går ind i kurven og svæver hen over træerne. Væk fra isbjørnen. Over skyerne. Sneen er afløst af grønne marker og fuglekvidder. Den røde horisont afslører, at solen snart viser sig på himlen. Blæst rammer mit ansigt og musik mine ører.

Forlystelsen får dig til at tro på, at du befinder dig i de forskellige verdener. Uanset, hvor du kigger hen, er der noget nyt at se, og lydene ændrer sig i takt med, at du bevæger dig fra sted til sted. Flere gange kan du række hånden frem og fysisk røre ved det, du møder på din vej.

Du bevæger dig igennem fire forskellige verdener i løbet af forlystelsen. I en af verdenerne, svæver du i en luftballon. Fold sammen
Læs mere

Luftballonen svæver ned mellem store træer. Grenene er tæt på at ramme mit hoved. Jeg lander i en skov, hvor småfugle hopper rundt i skovbunden. Lyserøde træer skyder op af jorden, når jeg bevæger mig hen ad stien. Jeg går langsomt.

Turen er færdig, og skoven forsvinder. Jeg tager brillerne af.

Få justeringer kunne gøre »Bring The Spring« mere livagtig, især visuelt er den overbevisende, men det er eksempelvis ikke altid, at afstanden til rekvisitterne stemmer overens med synsafstanden. Og til trods for at jeg på et tidspunkt havde bevæget mig væk fra vinterlandskabet, blev jeg fortsat ramt af en kølig vind i ansigtet.

På turen fra vinter til forår fik jeg set meget, men der var også meget, jeg ikke nåede at se. Så jeg bevæger mig hen til start og tager brillerne på igen.

Jeg tager lige en tur mere.

Hvad: Bring The Spring

Hvor: H.C. Andersen Slottet, Tivoli København

Hvornår: 1. - 24. februar