TikTok-brugere taper deres læber: »Det kan have alvorlige konsekvenser«

En ny TikTok-trend får brugere til at tape deres mund til, mens de sover, for at få en række fordele om natten. Men det kan være farligt, fortæller ekspert.

Det er langtfra den første farlige virale trend, mediet TikTok har stået bag. I sommers kom det frem, at flere TikTokere delte råd om, hvordan man kunne få mest UV-stråling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Blake
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folk vil tilsyneladende gøre hvad som helst for en god nats søvn.

På TikTok indebærer det for tiden at tape sine læber til, skriver New York Post.

Under hashtagget »#Mouthbreathing« har brugere på TikTok de seneste dage delt videoer, hvor de klistrer tape for deres mund, inden de sover. Hashtagget har i skrivende stund næsten 60 millioner visninger – 60 millioner gange er videoerne med dette trick altså blevet set.

Ifølge en række TikTokere skulle det nemlig bidrage til bedre mundhygiejne og immunforsvar og reducere ens snorken.

Men det er ikke den bedste måde at opnå disse fordele på, siger kritikeren.

En af dem, der er kritiske over for trenden, er søvneksperten James Wilson. Han advarer TikTok-brugere imod at klistre deres mund til med tape, inden de lægger sig til at sove.

»Desværre er det ekstremt at opfordre til at tape sin mund sammen, for det kan have alvorlige konsekvenser for ens helbred,« forklarer James Wilson til Newsweek.

Cory Rodriguez med det virtuelle navn »HealthWithCory« er en af de brugere, der har benyttet sig af det populære vejrtrækningstrick og vist det til sine næsten 380.000 følgere. I videoen, der har 5,7 millioner visninger, fortæller han:

»Det her vil hjælpe på din mundhygiejne, det vil hjælpe dig med at sove, og det kommer til at hjælpe på tør mund og snorken.«

Herefter klistrer TikTokeren i den kontroversielle video sin mund til med et lille klistret stykke tape.

Og faktisk er han ikke helt gal på den. For det er ikke forkert, at der er fordele i at trække vejret igennem næsen.

»At trække vejret gennem næsen er sundere end gennem munden, fordi næsen filtrerer partikler, fugter luften, du trækker ind, og hjælper med at udvide dine blodkar, så blodet kan cirkulere bedre i kroppen«, fortæller James Wilson.

James Wilson mener dog ikke, at tape omkring mundvigen er en del af løsningen. Det har nemlig nogle »seriøse sundhedsmæssige risici«.

Den bemærkelsesværdige trend er særlig farlig, hvis man i forvejen lider af astma, allergi, søvnapnø eller forsnævrede næsebor, der risikerer ikke at kunne få luft nok ind, når munden bliver lukket til med tape, skriver SoundVenue.