Tidligere chefredaktør på B.T. har fået nyt job

Jonas Kuld Rathje besluttede i slutningen af juni at forlade sin stilling som chefredaktør på B.T., og på augusts første dag står det nu klart, at han fremover vil være at finde for bordenden af Illustreret Videnskab.

Jonas Kuld Rathje er nu chefredaktør på Illustreret Videnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I slutningen af juni kom det frem, at B.T. ved årsskiftet vinker endegyldigt farvel til den trykte avis, mens avisen også lukkede sine såkaldte storbyredaktioner i Aarhus, Odense og Aalborg.

Men det var ikke den eneste nyhed, der tikkede ind 22. juni, for her kom det nemlig også frem, at Jonas Kuld Rathje også ville forlade sin stilling som chefredaktør på B.T. efter fem år på posten, men han løftede ikke sløret for, hvad fremtiden ville byde på.

Det ved vi nu, for mandag stod det klart, at Jonas Kuld Rathje fremover skal være chefredaktør for Illustreret Videnskab, der hører under Bonnier Publications.

Det er langt fra første gang, at Jonas Kuld Rathje beskæftiger sig med formidling af videnskabeligt stof, for han har blandt andet tidligere skrevet »Teorien om alting« med fysiker Holger Bech Nielsen, og bogen fik fem ud af seks stjerner af Berlingskes anmelder.

Ifølge Journalisten fremgår det af en pressemeddelelse fra  Bonnier Publications, at Jonas Kuld Rathje allerede har store ambitioner for, hvad Illustreret Videnskab skal udvikle sig til at være under hans ledelse:

Magasinet skal nemlig blive det foretrukne medie for videnskabelige nyheder.

»På Illustreret Videnskab glæder jeg mig til at forene to af de ting, der optager mig mest: Medieudvikling med digitalt fortegn og formidlingen af det videnskabelige stof, som både er utroligt spændende og vigtigt,« siger Jonas Kuld Rathje i pressemeddelelsen.

Ros for ærlighed

I forbindelse med sit exit fra B.T. lagde Jonas Kuld Rathje ikke skjul på, at han var skuffet over, at det ikke var ham, der blev ansvarshavende chefredaktør på B.T., men i stedet Pernille Holbøll, der tidligere har været chefredaktør på Ekstra Bladet.

Den gang udtalte Jonas Kuld Rathje til Media Watch, at beslutningen skyldtes »mange ting på en gang«.

»Det har været en blanding af, at det har været et hårdt arbejde i flere år, som slider lidt og skuffelsen over at gå efter jobbet (som ansvarshavende chefredaktør, red.) og ikke få det,« lød det dengang fra Jonas Kuld Rathje.

Ærligheden om sin egen skuffelse modtog han megen ros for – blandt andet fra Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen. Han var, som han skrev på Twitter,  »fuld af beundring« for måden, Jonas Kuld Rathje valgte at forlade B.T. på.

»Ingen falske fortællinger, ingen bitterhed, bare den ærlige historie. Han blev skuffet over ikke at få jobbet, nu har tænkt over det og skal videre,« skrev han blandt andet.