Tid til kælketure og snemænd: »Det skal nok blive hvidt,« lyder det fra DMI

Især på Sjælland skulle der blive mulighed for at kælke og bygge snemænd i nogle dage. DMI forudser, at den sne, der falder i løbet af onsdag, vil blive liggende i flere dage.

Måske vil der de kommende dage igen være mulighed for at tage sig en kælketur, som her i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vinteren, som den kun findes i fjerne minder, kan for en stund være tilbage med flere centimeters sne og mulighed for at kælke visse steder i landet.

Bedst som flere medier, ikke mindst Weekendavisen, der i en hjerteskærende »Snekrolog« spurgte, hvad Danmark overhovedet er uden sne, havde afskrevet sneen som et fortidsfænomen, kom den dalende tilbage med sine mindelser om barndom og pludselig lykke.

Denne gang kan det oven i købet se ud, som om børnenes snemænd på de sociale medier ikke smelter til sjap i løbet af en hjemmeskoleformiddag, men at sneen måske vil blive liggende et par dage.

»Det skal nok blive hvidt,« forsikrer vagthavende meteorolog hos DMI Erik Hansen.

Onsdag eftermiddag ligger et lavtryk over hele Sjælland, og på bagsiden af det kommer der i løbet af aftenen og natten meget kold vind med en del snebyger, fortæller han.

»Vi er ikke færdige med snevejr. Lige nu ligger der nogle byger over Nordjylland, hvor der falder nogle centimeter lokalt. Men især kan der komme sne på hele Sjælland, hvor der kan falde to til syv centimeter sne, og helt op til ti centimeter på Vestsjælland,« siger Erik Hansen.

Glatføre

Og bortset fra den sne, der bliver trådt til pløre og ryddet fra vejene, så forventer han, at sneen kan blive liggende i ganske mange dage.

»Dagtemperaturen vil være omkring eller lidt over frysepunktet. Men det er meget koldt om natten med ned til tre til otte grader under frysepunktet. Der kan være lidt afsmeltning, men det forbliver koldt,« siger han.

Derfor har DMI også udsendt varsel om sne- og isglatte veje, som formentlig også vil gælde et stykke tid.

»Selvom de store veje bliver ryddet, så kan der stadig være afsmeltning fra sne og sne på mindre veje. Principielt skal man køre forsigtigt over hele landet,« siger Erik Hansen.

Han forventer, at aftenens og nattens sne især falder på Sjælland og i dele af Jylland.

I 2016 samlede Berlingske en guide til syv sjove kælkebakker i København.