Teenagere: Lindsay og Britney ikke cool

Teenagepiger synes ikke, at idoler som Britney Spears og Lindsay Lohan opfører sig ’cool’.

Amy Winehouse er "fool not cool" ifølge britiske piger. Arkivfoto: Michael Dalder / Reuters Fold sammen
Læs mere

Størstedelen af 1.700 britiske teenagere, der har medvirket i en undersøgelse blandt 11–18-årige, stempler kendte som Britney Spears, Amy Winehouse og Lindsay Lohan som ”dumme.”

Undersøgelsen er udarbejdet i fællesskab mellem magasinet Sugar og stofafvænningsprogrammet Frank.

Kun fem procent mener, at berømthedernes overforbrugs-livsstil er ’cool’, mens hele 80 procent mener, at de ser latterlige ud og har brug for psykologhjælp.

Selvom de fleste teenagere i undersøgelsen synes, at berømthedernes opførsel og livsstil ikke er beundringsværdig, så erkender 13 procent, at de selv har prøvet stoffer.

Ud af dem har ti procent taget stoffer, fordi de er blevet introduceret for dem gennem deres venner, mens ti procent sagde, at det var på grund af den måde det fik dem til at føle eller se ud.

Af de resterende 87 procent, der ikke havde prøvet stoffer var 21 procent bekymrede for, at de en dag ville blive presset til at prøve.

Kommentarer fra de unge, der deltog i undersøgelsen:

- Jeg synes, at det er sørgeligt at se stjerner ødelægge deres liv på den måde, når de ellers har haft de bedste muligheder for at få det bedste ud af deres liv. Tag f.eks. Lindsay Lohan. Hun var meget succesfuld som barn, men nu har hun mistet sin uskyld, og får den aldrig nogensinde tilbage.

- Jeg tror, de tror, at nu hvor de har så mange penge og er i stand til at købe stoffer, så er det sikkert cool, og så vil de bare være 'rock and roll', men de ligner bare idioter.

En talsmand for undersøgelsen siger, at - det er tydeligt at se, at teenagere er meget bedre i stand til rationelt at vurdere deres idoler end de sædvanligvis beskyldes for. Det er godt, at så mange unge har selvtilliden til at stå ved deres meninger og give dem til kende, siger Sarah Graham ifølge BBC Online.