Team Danmark om Viktor Axelsens Dubai-eventyr: »Den sparring, han kan få herhjemme, er på verdensklasseniveau«

Team Danmark ærgrer sig over badmintonstjernen Viktor Axelsens beslutning om at flytte til Dubai, idet man dermed vil savne hans ekspertise. Sportsdirektøren ser dog også positive forhold i forbindelse med flytningen.

Træningsfaciliteter, kortere rejsetid til internationale turneringer og høfeber er blandt grundene til, at Viktor Axelsen vælger at flytte til Dubai. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pedro Pardo/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har affødt reaktioner fra blandt andet Badminton Danmark, tidligere fodboldspiller Ebbe Sand og organisationen Play the Game, som beskæftiger sig med menneskerettigheder og sport:

Badmintonstjernen Viktor Axelsen flytter til Dubai med familien.

Mandag kunne man læse i Jyllands-Posten, at den OL-guldvinderen flytter til Dubai. Team Danmark, der arbejder for at skabe de bedste forhold for atleter, kalder flytningen »ærgerlig«:

»Han har været med til at bidrage til niveauet i den træning, der er i badmintoncentret her, så i og med, at han ikke er der længere, mangler denne ekspertise i den daglige træning,« forklarer Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

»Når det så er sagt, ved vi jo godt, at Viktor er en person, der hele tiden søger at optimere sine præstationer. At han kan se, at der ligger et potentiale et andet sted, har vi stor forståelse for. Han vender alle sten på sin vej, og det kan vi jo kun have respekt for.«

Danmark har »verdensklasseniveau«

Der er flere grunde til, at Viktor Axelsen har valgt at flytte til Dubai, fortalte han til Jyllands-Posten mandag. Blandt andet at der er »gode træningsforhold« i oliestaten.

Ifølge Viktor Axelsen er træningsfaciliteterne i Dubai »fuldstændig fantastiske«, ligesom han kan få en sparring, »han aldrig har haft mulighed for før«.

Adspurgt, om forholdene for topatleter er gode nok i Danmark, falder svaret fra Lars Balle Christensen:

»Generelt har vi et rigtig godt setup omkring vores elitesportsudøvere. Vi kommer tilbage fra et OL, hvor vi er rigtig stolte af vores præstationer og de resultater, vi har med hjem. Det er ikke sådan, at dansk elitesport på nogen måde bløder. Vi har et flot niveau, som vi skal bygge videre på,« siger han.

Måske, uddyber Lars Balle Christensen, vil Viktor Axelsen kunne hjælpe med at viderebygge niveauet, hvis de erfaringer, han tager med sig fra Dubai, kan implementeres i Danmark.

»Jeg er af den holdning, at hvis der er noget, vi kan gøre bedre, vil vi meget gerne vide det. Viktor kommer jo hjem og træner på elitecenteret i Brøndby op til mesterskaber, så måske kan han komme med ny inspiration og viden udefra, som kan gøre træningen endnu bedre. Det skal vi altid være åbne over for.«

I 2016 vandt Viktor Axelsen bronze ved OL i Rio de Janeiro i Brasilien. 2. august i år vandt Viktor Axelsen OL-guldmedalje i herresingle ved OL i Tokyo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mast Irham/Ritzau Scanpix.

Med henvisning til, at Danmark har tre badmintonspillere i top-ti på herresinglernes verdensrangliste, mener Lars Balle Christensen, at Danmark i forvejen har et unikt niveau:

»Jeg tror ikke, du finder nogle steder, der er af højere niveau end Badminton Danmark. Den sparring, han kan få herhjemme, er på verdensklasseniveau.«

Vil det sige, at I har alle de ressourcer og den økonomi, der skal til, for at følge med på et internationalt niveau – I kan sagtens konkurrere med udlandet?

»Vi har de ressourcer, vi har. Dem prøver vi at få det bedste ud af i samarbejde med forbundene. Man kan altid ønske noget, der er bedre, end det vi har. Men vi er også realistiske i forhold til, hvad vi kan gøre, inden for de rammer vi har.«

Selvom Viktor Axelsen nu vil have adresse i Dubai, kan han – ligesom mange andre sportsudøvere, der har adresse i udlandet – sagtens fortsætte sit samarbejde med Team Danmark.

Hvordan dette præcist vil blive, vil tiden vise, fortæller Lars Balle Christensen.