Taylor Swift svarer igen på angreb om følsomt emne

Vanity Fair kalder fejden mellem Taylor Swift og Damon Albarn, der genoplivede en gammel fordom om countrysangeren, for »en-times krigen«.

»Din beskyldning er skadelig,« sagde Taylor Swift om et citat fra Damon Albarn, der nu hævder, at han blev clickbaitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske rockstjerne Damon Albarn, kendt fra Blur og Gorillaz, har »skuffet« den amerikanske pop- og countrysanger Taylor Swift, siger hun, efter at Albarn i et interview med Los Angeles Times beskyldte hende for ikke at have skrevet sine egne sange. Det skriver en række medier.

Udtalelsen faldt i et interview med avisen, der på et tidspunkt bad om sangerens mening om Swift, der er en af de bedst sælgende amerikanske stjerner overhovedet. Da Albarn hævdede, at Swift ikke selv skriver sine sange, blev han korrekset af avisens journalist, men det gjorde nærmest sagen værre.

Nu hævdede Albarn, at Swift »samskrev« (co.-writes, red.) sine sange med andre, og at det ikke talte som sangskrivning.

»Jeg hader ikke nogen. Jeg siger bare, at der er en stor forskel på at være en sangskriver og at være en sangskriver, der samskriver sange,« sagde Albarn, som derefter fremhævede »fremragende« kvindelige sangere, der heller ikke skrev deres eget materiale, såsom Ella Fitzgerald.

Swift, der som regel er anført som komponist af alle sine sange, var hurtig til at svare vredt og skuffet på Twitter på Albarns kommentarer.

»Jeg skriver alle mine sange selv. Din beskyldning er fuldstændig forkert og gør meget skade,« skrev Swift, der samtidig beskrev sig som en, der havde været fan af Damon Albarn.

En time efter Swifts melding, tweetede Albarn selv en undskyldning for sin kommentar, som han hævdede var resultatet af clickbait fra Los Angeles Times, og at påstanden var taget ud en kontekst. Vanity Fair, som er blandt de mange medier, der har skrevet om det, kaldte fejden for »en-times krigen«.

Spørgsmålet om Swifts sangskrivertalent er i forvejen et følsomt emne. I 2010 udgav Swift sit tredje album, »Speak Now«, med sig selv som den eneste krediterede sangskriver. Den blev nomineret til en Grammy Award for bedste countryalbum, og hendes sang »Mean« vandt bedste countrysang og bedste countrysolooptræden.

Swift fortalte Rolling Stone i 2019, at hun skrev hele albummet specifikt som en reaktion på kommentarer om, hvorvidt hun skrev sin egen musik.

Albummet var også en irettesættelse af dem, sagde hun, der tvivlede på hendes succes som sangskriver, og at det var et eksempel på, at folk forsøgte at »bortforklare« en kvindes succes.

Nogle mennesker, sagde hun i en takketale for en af sine Grammys, vil have små forbehold, når man er kvinde, og sætte spørgsmålstegn ved, om man reelt fortjener sin succes, eller om der i virkeligheden står en mandlig producer eller medforfatter bag.