Tamagotchi vender tilbage

Tamagotchierne, de små elektroniske kæledyr, får snart comeback som legetøjsdille. I hvert fald hvis det står til producenten Bandai.

Japans største legetøjsproducent, Bandai, vil relancere de engang så populære Tamagotchier i en ny udgave med infrarød kommunikation. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tamagotchi betyder "kært lille æg", og de små bippende pseudekæledyr var en af halvfemsernes største legetøjsdiller eller -svøber. Børn gik rundt med dem i lommer og tasker, og legen gik ud på at holde sin Tamagotchi glad og rask ved at trykke på knapper for at fodre den og kæle for den.

Produktionen af første bølge af Tamagotchier blev indstillet i 1998, men nu genopstår det digitale kæledyr i ny, forbedret udgave: Denne gang kan bippedyrene både tale sammen, blive forelskede - og som følge heraf få små Tamagotchi-babyer med hinanden. Dog naturligvis først efter at have indgået Tamagotchi-ægteskab.

Kommunikationen mellem Tamagotchierne foregår ved hjælp af en infrarød forbindelse, og via den kan dyrene også udveksle blomster eller gaver.

De første Tamagotchi Plus-versioner kommer på gaden i Japan til marts. Det vides endnu ikke, hvornår en ny generation af danske børn skal kaste sig over Tamagotchi-opdræt.