Syv af de ti mest besøgte attraktioner i Danmark ligger uden for København. Men københavnsk tilløbsstykke tager førstepladsen

VisitDenmark har offentliggjort listen over de 300 mest besøgte attraktioner i Danmark i 2021.

I Tivoli kan gæster på lørdag hjælpe med at plante 3.000 ud af de i alt 125.000 tulipanløg, som skal sørge for blomster til næste års sæson. Det er måske tilløbsstykker som dette, der gør, at Tivoli igen ligger på en solid førsteplads blandt de danske attraktioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tivoli
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har været i Tivoli i år, er du i dén grad ikke den eneste.

Haven i Indre By er nemlig (igen) helt i toppen af listen over de mest besøgte attraktioner i Danmark, med sine næsten 2,4 millioner besøg i 2021. Det kan man se på listen, som VisitDenmark har offentliggjort forleden. Du kan se hele listen nedenfor.

Selvom københavnske attraktioner ligger på de to øverste pladser, så er attraktioner uden for hovedstaden faktisk syv ud af de ti mest besøgte i Danmark sidste år.

Coronapandemien kan stadig aflæses i tallene for 2021.

De 50 mest besøgte attraktioner havde i løbet af 2021 samlet set 14,6 millioner danske og udenlandske gæster. Det er knap 600.000 færre besøgende end i 2020 og knap 13 millioner færre besøgende end i 2019. Til gengæld havde attraktionerne i top-10 syv procent flere besøgende end i 2020, men hele 51 procent færre end i 2020.

Listen er baseret på besøgstal fra Danmarks Statistik, Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark og frivillige indberetninger til VisitDenmark.

Tivoli Friheden, Givskud Zoo – Zootopia og Odense Zoo er alle nye i top-10, men det kan blandt andet skyldes, at Dyrehavsbakken og Legoland, som begge var i top-10 i 2020, ikke har oplyst deres besøgstal, skriver Visit Denmark.

Blandt de andre ting, der er at bemærke, er Den Blå Planet, som netop i disse år har kæmpet en brav kamp for ikke at gå konkurs. Akvariet på Amager havde nemlig i 2021 51,6 procent færre besøgende i 2021 i forhold til 2019.

Ikke mere udenomssnak, herunder kan du finde listen for hele Danmark samt listen for kun de attraktioner, der hører under Wonderful Copenhagens område, altså i hovedstadsområdet.