Svensk professor vakte vrede: »Det er legitimt at undersøge, hvorfor vi føler afsky ved spisning af menneskekød«

Magnus Söderlund, professor på handelshøjskolen i Stockholm, spurgte forleden 200 madelskere, om de ville være parate til at sætte insekter, katte eller mennesker på menuen. Reaktionen viser, at der er bestemte tabuer, som er svære at forske i, siger han til Berlingske.

Den svenske professor Magnus Söderlund vakte vrede, da han spurgte deltagere ved en madmesse, om de kunne tænke sig at prøve at spise menneskekød. Privatfoto Arctistic / Photo: Nicklas Gusta

Findes der tabuer i nutiden, der stadig er så stærke, at det ikke engang er tilrådeligt for forskere at undersøge dem? Det spørger den svenske professor ved handelshøjskolen i Stockholm Magnus Söderlund sig selv om, efter at han i sidste weekend spurgte deltagerne ved en madmesse om deres forhold til at spise forskellige usædvanlige spiser som soyakød, insekter, katte – og menneskekød.

Efterfølgende er han i både sociale og traditionelle medier blevet tillagt ekstreme synspunkter, såsom at mennesker bør spise hinanden for at redde klimaet.