Superstjernen Billie Eilish udgiver ny sang: »Pas på dig selv. Hold dig rask. Bær maske. Drik vand. Bevar håbet«

Den blot 18-årige sanger Billie Eilish nægter at rette ind og gøre, som det forventes af hende. Nu har hun udgivet en ny sang inspireret af coronakrisen, der handler om hendes fremtid.

Sådan så Billie Eilish ud, da hun ankom til de 62. Grammy Awards i januar i år. Den 18-årige stjernesanger vandt ikke mindre end seks priser. Fold sammen
Læs mere
Foto: ETIENNE LAURENT

2020 skulle have været amerikanske Billie Eilish’ år. Hun lagde ud i januar med at hive intet indre end seks Grammy-priser hjem, herunder »Bedste nye kunstner«, »Årets sang« og »Årets album«.

I Februar udgav hun temasangen til den kommende James Bond-film, »No Time to Die«, og er dermed den yngste kunstner nogensinde, der har fået æren af at indspille en sang til det store 007-maskineri – hun fyldte 18 år i december 2019.

Dernæst blev hun ramt af det, som ramte os alle. En pandemi overtog hele verden, og den verdensomspændende turné, den unge stjerne havde i vente, blev udsat. I stedet gik Billie Eilish – som bærer det borgerlige navn Billie Eilish Pirate Baird O’Connell – i hjemmestudiet med sin bror og producer Finneas O’Connell og begyndte at skrive.

»Her ses den unge musiker afklæde sig, imens et kommentarspor adresserer og kritisererer offentlighedens opfattelse af hende, hendes krop og hendes tøjvalg.«


Første resultat af Billie Eilishs covidkarantæne er nu på gaden, og det er et nummer, hvor Eilish behandler de følelser, der er opstået i hende ved at være alene. Sangen hedder »my future«, og teksten er mest af alt en erkendelse af værdien i at nyde sit eget selskab og en kærlighedserklæring til hendes egen fremtid.

»I know supposedly I'm lonely now. Know I’m supposed to be unhappy. Without someone. But aren’t I someone? I’d like to be your answer«

Netop fremtiden har været et gennemgående tema i Billie Eilish stadig relativt nye, men overdådige karriere. Ligesom resten af sin generation er superstjernen stærkt optaget af, hvordan vi – særligt unge mennesker – ønsker at forme den fremtidige verden. Med veganisme, afroamerikaneres rettigheder og ikke mindst kvinders ditto.

I marts i år udgav hun kortfilmen »NOT MY RESPONSIBILITY«, som er skrevet og instrueret af hende selv. Her ses den unge musiker afklæde sig, imens et kommentarspor adresserer og kritiserer offentlighedens opfattelse af hende, hendes krop og hendes tøjvalg:

»Some people hate what I wear. Some people praise it. Some people use it to shame others. Some people use it to shame me.«

Eilish optræder som regel i overdimensionerede T-shirts og hættetrøjer, løse bukser og store sko. En atypisk mundering for en amerikansk superstjernesangerinde, som vi ellers kender dem. Og det har, som hun selv siger, affødt en masse reaktioner.

»Hvis jeg går i behageligt tøj, er jeg ikke en kvinde. Hvis jeg fjerner lagene, er jeg en tøjte. Selv om I har aldrig har set min krop, så dømmer I den alligevel. Og I dømmer mig for at have den,« skrev Billie Eilish ifølge britiske The Guardian.

Billie Eilish nægter at rette ind og gøre, som det forventes af hende. Hun kvitterer udgivelsen af »my future« med en opfordring til alle sine fans: »Pas på dig selv. Hold dig rask. Bær maske. Drik vand. Bevar håbet«.

Nummeret »my future« kan høres på streamingtjenester her.