Superman-tegneserie solgt for kolossalt beløb

Endnu engang har Action Comics #1 fra 1938, som er det første blad, hvor Superman optræder, sat salgsrekord.

Sælger har tjent pænt på tegneseriehæftet, som vedkommende købte i 2018, i hvad der nu må betragtes som et røverkøb. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Superman viste første gang, at det er sejt at have underbukserne uden på tøjet, i tegneseriehæftet »Action Comics #1«. Derfor har netop det hæfte flere gange sat rekorder som dyreste tegneserie.

Og nu er det sket igen. Tegneseriehæftet fra 1938 er blevet solgt for 3,25 millioner dollar, svarende til lige over 20 millioner danske kroner. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Sælger har tjent pænt på hæftet, som vedkommende købte i 2018, i hvad der nu må betragtes som et røverkøb. Dengang gav vedkommende nemlig kun lige over to millioner dollar – eller 12,5 millioner kroner – og har således tjent omkring 2,5 millioner kroner om året ved at eje hæftet.

Verdens dyreste tegneseriehæfte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Timothy A. Clary/AFP/Ritzau Scanpix.

Tegneserien varslede begyndelsen på superheltegenren, siger Vincent Zurzolo, fra comicconnect.com, som formidlede salget, til nyhedsbureauet, og det er netop derfor, at hæftet bliver solgt til så store beløb.

Med sin salgspris slog hæftet lige netop den hidtidige rekord for en tegneserie, som i 2014 lød på lige over 3,2 millioner dollar.

Superman-serien blev startet af tegneserieforlæggeren Jack S. Liebowitz, som købte historien om den stærke mand fra Krypton af Jerry Siegel og Joe Shuster. Liebowitz har siden sagt, at beslutningen om at bringe Superman-historien var »et rent uheld«, som skyldtes deadlinepres, skrev New York Times i hans nekrolog.