Sundhedsmyndigheder advarer mod TikTok-trend: »Søvnig kylling« tilberedt i hostesaft

»Sleepy Chicken Challenge« var angiveligt en trend, der cirkulerede på det sociale medie TikTok. Nu advarer den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse FDA mod at tilberede kylling i hostemedicin.

 
De oprindelige videoer er ikke til at finde, men nu cirkulerer i stedet advarsler og forargede reaktioner på retten, der skulle gøre en søvnig. Video: TikTok Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sleepy Chicken Challenge – søvnig kylling-udfordringen – var angiveligt en trend, der cirkulerede på det sociale medie TikTok.

Udfordringen handlede åbenbart om at koge eller braisere kylling i håndkøbsmedicinen NyQuil, som man bruger til at behandle forkølelses- og influenzasymptomer.

Nyquil er en blågrøn væske, der minder om hostesaft. Nyquil indeholder smertestillende, feberdæmpende, allergisymptomdæmpende og hostedæmpende ingredienser. Medicinen er derudover søvndyssende.

Nu advarer FDA, den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse, mod at tilberede kylling i NyQuil. Udover at det er fjollet og uappetitligt, er det nemlig farligt, fordi medicinen kan blive mere koncentreret af at blive kogt, skriver Reuters.

»Selv hvis du ikke spiser kyllingen, kan indånding af medicinens dampe, mens du laver mad, få høje niveauer af stofferne til at trænge ind i din krop. Det kan også skade dine lunger,« udtaler FDA ifølge nyhedsbureauet.

Når Berlingske nu søger efter »sleepy chicken« eller »Nyquil chicken« på TikTok kommer der kun videoer med advarsler om ikke at lave retten.

Måske har TikTok ryddet op.

Reuters skriver intet om omfanget af trenden, eller om nogen er blevet forgiftet af retten.

Opstod på berygtet forum for fem år siden

Det er ikke første gang, den søvnige kylling har cirkuleret på internettet. Som så mange andre dumme internettrends stammer »retten« tilsyneladende oprindelig fra det berygtede forum 4chan og blev så siden spredt til andre steder på internettet.

Herunder er eksempelvis et opslag fra Reddit fra for fem år siden, hvor folk er forargede over NyQuil-kylling. Men billedet kan spores tilbage til 4chan, skriver memehistorikerne på KnowYourMeme.com.

Retten opstod angiveligt på 4chan – læg mærke til datoen – 1. april 2017. Her beskrev en bruger, hvordan vedkommende tilberedte sin kylling i NyQuil. De kronisk ironiske 4chan-brugere kommenterede blandt andet, at kyllingen, udover at være tilberedt i medicin, også var halvrå.

»Han går efter medium rare, søvnige kyllingefileter. En delikatesse blandt de medicinmarinerede fjerkræretter,« skrev en bruger.

En anden kommenterede, at det næste kunne være allergimedicinmarinerede chili- og ostekroketter.

Det vil FDA antageligt heller ikke synes en god idé.