Stripper kræver 40 millioner dollar af filmselskab for svie og smerte

En tidligere stripper, der inspirerede Jennifer Lopez' karakter i svindlerkomedien »Hustlers«, sagsøger selskabet bag filmen, fordi hun mener, at hendes person er blevet udnyttet.

Skuespilleren og sangeren Jennifer Lopez ankommer til Toronto-premieren på »Hustlers«, hvis producenter nu bliver sagsøgt af en stripper, hvis sande historie filmen bygger løseligt på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Geoff Robins/AFP/Ritzau Scanpix

Sidste år var der premiere på »Hustlers«, der er inspireret af den sande historie om en gruppe strippere, der narrer penge fra rige klienter. Filmen havde Jennifer Lopez i en Golden Globe-nomineret hovedrolle som bandelederen Ramona Vega.

Nu kræver en virkelig stripper ved navn Samantha Barbash en erstatning på 40 millioner dollar fra filmens producenter, der blandt andet tæller produktionsselskabet STX og Lopez' eget selskab, Nuyorican Productions. Hun hævder, at de bevidst har misbrugt hendes navn og rygte i kommercielt øjemed.

Ifølge Samantha Barbash forsøgte filmproducenter under filmens produktion at få hende til at frasige sig rettigheden til hendes egen historie i en kontrakt, men at honoraret var »pebernødder«, og nægtede at underskrive. Samtidig hævder hun, at hun er blevet forkert fremstillet i filmen, blandt andet ved at blive skildret som en mor, der fremstiller narkotika i sine børns hjem.

Ifølge stripperens søgsmål har filmproducenterne ikke i tilstrækkelig grad fiktionaliseret Barbashs historie, men har tværtimod over for offentligheden systematisk kædet Lopez sammen med Barbashs person.

Da filmen havde premiere i oktober, fortalte Samantha Barbash, at hun ikke brød sig om dens version af hendes historie, bortset fra at hun syntes, at Jennifer Lopez var »flot i rollen«.

Filmen »Hustlers« bygger løseligt på en artikel i New York Magazine fra 2015 om en gruppe strippere, der havde shanghajet rige mænd, som de bedøvede med narko og tog med til stripklubber. Efterfølgende blev mændene præsenteret for enorme regninger for tjenester, de ikke kunne genkende at have modtaget. Svindlen fungerede, indtil en hjertelæge blev pålagt en regning på godt 900.000 kroner, som han nægtede at betale, og en efterfølgende politiundersøgelse trevlede i 2014 stripperbanden op. Nogle af de involverede kvinder blev idømt kortvarige fængselsstraffe, mens Barbash fik fem års betinget fængsel.

Lopez eller de øvrige af filmens producenter har ikke kommenteret sagsanlægget. »Hustlers« anslås at have indtjent en milliard kroner.