Stort spillested om ny anbefaling: Det vil de facto betyde en lukning

Hvis regeringen følger Epidemikommissionens forslag, vil det medføre lukning af spillesteder rundt omkring i Danmark.

Vega i København er et af landets store spillesteder. Hvis regeringen forbyder arrangementer med mere end 50 stående gæster, vil det betyde en midlertidig lukning af stedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis regeringen følger Epidemikommissionens anbefalinger om at forbyde arrangementer med over 50 stående gæster, vil det få store konsekvenser for danske spillesteder.

»Det vil de facto betyde en nedlukning af Vega i den periode, som restriktionen varer,« siger kommunikationschef i Vega, Ditte Sig Kramer.

Vega i København er et af landets store spillesteder og baserer sine koncerter på et stående publikum.

»Vi kan ikke ændre det til siddende koncerter. Vi har mange udsolgte koncerter og hele vores forretningsmodel er baseret på stående koncerter, hvor vi bruger pladsen maksimalt i forhold til mulighederne. Vi kan ikke få plads til 1.600 stole i vores store sal, og det er det antal stående gæster, som vi baserer vores forretningsmodel på. Det vil ikke kunne løbe rundt økonomisk, hvis vi kunne skabe plads til for eksempel 800 siddende gæster,« siger Ditte Sig Kramer.

Hun siger, at det økonomisk vil være en »massiv udfordring«, hvis regeringen følger anbefalingen om maksimalt 50 stående gæster.

»Hvis man vedtager det, skal der følge hjælpepakker med, for hverken vi, vores leverandører eller musikerne vil kunne klare det økonomisk. Det er voldsomt,« siger Ditte Sig Kramer.

Vega har bare i de kommende uger en lang række udsolgte koncerter, december er en stor koncertmåned, som nu risikerer at blive aflyst.

Lukninger over hele landet

Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, som er interesseorganisation for danske festivaler og spillesteder, siger, at et indgreb ikke vil komme helt bag på hans medlemmer.

»De har forventet, at der ville ske noget. Restriktioner er jo ikke noget nyt for os, vi har prøvet det før, men det er meget ærgerligt, at det er her, vi er igen,« siger Esben Marcher.

Hvis regeringen følger Epidemikommissionens anbefaling om at droppe arrangementer med over 50 stående gæster vil det ifølge Dansk Live få store konsekvenser over hele Danmark.

»Det vil betyder, at nogle spillesteder må aflyse alle koncerter og lukke forretningen, indtil man igen kan have mange stående gæster,« siger Esben Marcher.

Hvilke ønsker har I til et indgreb?

»Vi havde gerne set, at man havde lagt ud med at kræve test 24 timer inden koncerter, men hvis det ikke er nok, må vi jo anerkende skrappere restriktioner,« siger Esben Marcher.

Regeringen holder pressemøde om coronakrisen klokken 18.30.