Stor stigning på sommerhuspriser omkring København

Priserne på sommerhuse i Region Hovedstaden er steget 4,6 procent fra februar til marts, viser nye tal.

Nye tal viser fremgang for fritidshusmarkedet – især for Region Hovedstaden. Foto: Nybolig. Fold sammen
Læs mere

Foråret prikker til sommerhusdrømmen hos mange danskere, og selv om salget først for alvor peaker i begyndelsen af sommeren, er der allerede nu godt gang i markedet.

Det kan ikke kun ses i udbudstallene, hvor antallet af nye salgsemner er steget med 228 procent siden årsskiftet, men også på priserne for solgte boliger.

Region fører an

»I forhold til samme tidspunkt sidste år er salgspriserne på landsplan steget med 2,3 procent, men særligt i Region Hovedstaden har stigningen på over 13 procent markeret sig. Alene fra februar til marts måned er kvadratmeterprisen steget med 4,6 procent. Det adskiller regionen fra de øvrige, hvor priserne, bortset fra i Region Sjælland, har taget et dyk siden februar,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Ikke overraskende er sommerhuse i Region Hovedstaden landets dyreste. Her lyder den gennemsnitlige kvadratmeterpris på 17.800 kr. De billigste priser finder man i Region Nordjylland, hvor boligkøberne i marts måned i gennemsnit betalte 11.600 kr. for en kvadratmeter sommerhus.